Rychlá pasta s rajčaty. Můžete ji připravit na večeři za 15 minut.

Pasta s rajčatovou omáčkou je snad nejjednodušší a nejlepší jídlo na světě. Pouze z několika základních surovin můžete připravit lahodnou večeři, která bude chutnat celé rodině. Navíc může být tento recept základem pro nekonečné množství variací, takže můžete své blízké pokaždé překvapit novou verzí jejich oblíbené pasty.

V sezóně stojí za to připravit omáčku z čerstvých rajčat. Vyberte sladké odrůdy s velkým množstvím dužiny, například švestková rajčata nebo hovězí srdíčka. Než je vložíte do hrnce, oloupejte je . Aby se slupka snáze odstranila, můžete je spařit vroucí vodou nebo na chvíli vložit do mikrovlnné trouby. Vyjměte semínka a nakrájejte rajčata na kostky.

Rychlá pasta s rajčaty. Můžete ji připravit na večeři za 15 minut.

Dlouhý seznam doplňků k těstovinám s rajčaty

Pokud chcete, aby se těstoviny s rajčaty staly základem pro další, rafinovanější pokrmy, máte z čeho vybírat. Asi neexistuje ingredience, která by se nehodila k této jednoduché italské omáčce. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte smažený slaninu a chilli papričky a vytvořte pastu arrabiata .

Olivy a kapary jsou také oblíbenými přísadami . Pokud je smícháte s ančovičkami, vznikne puttanesca. Nemusíte se však omezovat pouze na italskou klasiku . Smažené klobásky, jako je chorizo, nebo kousky kuřete se také skvěle hodí k rajčatům . Můžete vyzkoušet variantu s grilovanou zeleninou, například cuketou nebo lilkem , nebo s přídavkem tofu .

Recept na těstoviny s rajčaty

Na omáčku z čerstvých rajčat si vyberte jakékoli těstoviny – špagety, penne, tagliatelle nebo farfalle. Doporučuji vám vyzkoušet celozrnné nebo pohankové těstoviny.

Ingredience:

  • 1 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 velké nebo 4 malé oloupané rajčata,
  • těstoviny spaghetti,
  • 2 čajové lžičky olivového oleje,
  • špetka soli a pepře,
  • čerstvý bazalka nebo sušené provensálské bylinky.
  • Rychlá pasta s rajčaty. Můžete ji připravit na večeři za 15 minut.

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Po chvíli přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a nakrájená rajčata (oloupaná).
  3. Přikryjte pokličkou a duste, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Poté obsah pánve přelijte do mixéru a rozmixujte do hladka.
  5. Omáčku vraťte do hrnce, přidejte sůl a pepř a na závěr bylinky podle chuti.
  6. Podávejte s těstovinami připravenými podle návodu na obalu.

Těstoviny s rajčaty můžete také posypat strouhaným parmazánem nebo smíchat s malými kuličkami mozzarelly .

Přejít nahoru