Pokud sníte o chutném předkrmu, který se ideálně hodí k odpolednímu čaji, jste na správném místě. Je již dlouho známo, že listové těsto je skvělý materiál pro přípravu lahodných pochoutek. Tentokrát to ale není všechno. Představujeme vám recept na opravdovou delikatesu. Potěší vaše hosty během akce.
Předkrmy z listového těsta
Je již dlouho známo, že mezi předkrmy vede listové těsto . Z něj lze připravit mnoho opravdu chutných delikates, které jen čekají, až je někdo sní.
které lze připravit z listového těsta . Patří mezi ně sladké pochoutky, jako jsou jablečné nebo čokoládové sušenky, ale i slané, jako jsou šneky s kečupem, sýrem a šunkou nebo se špenátem nebo sýrem a smaženými houbami.
Ale co takhle něco úplně jiného? Něco, co překvapí vaše hosty na večírku? Takovou předkrmem se určitě stane chřest pečený v listovém těstě, který snadno připravíte během chvilky. Podívejte se, jak na to.
Pečený chřest v listovém těstě
Takovou předkrm jste určitě ještě nikdy neochutnali, a pokud ano, stojí za to ho připravit znovu. K přípravě budeme potřebovat následující ingredience.
Ingredience:
1 svazek mladé zelené chřestu
275 g listového těsta
100 g sýra camembert
4 čajové lžičky medu
1 vejce
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Zbytek textu najdete pod videem.
Jak připravit takovou pochoutku?
Takové předkrmy jsou opravdovou delikatesou, zejména pro milovníky chřestu.
Nejprve chřest umyjte, osušte a odlomte dřevnaté konce . Potřete olivovým olejem, posypte solí a pepřem.
Listové těsto rozdělte na 4 obdélníky a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Do středu každého kousku těsta položte 4 stonky chřestu. Posypte je strouhaným sýrem camembert a polijte lžičkou medu.
Zahněte horní části těsta dovnitř a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů 20–25 minut .
Takto připravené předkrmy budou hitem mnoha večírků.