Zde je skvělý a pravděpodobně nejjednodušší způsob přípravy chřestu. Stačí pár pohybů a několik minut v troubě – a promění se v lahodný předkrm.
Sezóna chřestu
Chřest nikdy nebude tak chutný a levný jako na jaře . Tak si pospěšme a zamilujme si tuto sezónní delikatesu. Zvláště v podobě této předkrmu.
Chřest lze použít mimo jiné k přípravě skvělých rolád, do kterých se zabalí zelenina, například naklepaná kuřecí prsa . Můžete však připravit i rychlejší předkrm .
Vařím ho v hrnci a rozlévám do sklenic. Tato omáčka v mém domě bezkonkurenčně vládne.
Cesta k takzvanému finger food, neboli předkrmu, který se jí rukama. Kupujeme velkou, šťavnatou chřest, který se dá jíst samostatně. Malé, křehké kousky svážeme do svazků po několika kusech podle libosti.
Ingredience
1 svazek chřestu
Plátky uzeného slaniny
Chřestová předkrm
Krok 1 . Odlomte dřevnaté konce chřestu.
Krok 2 . Každý velký chřest (nebo několik malých) obalte plátkem slaniny.
Krok 3 . Položte chřest na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 4 . Pečte chřest do zlatohnědé barvy, asi 20 minut při teplotě 200 stupňů.