Mohou být karbanátky z mletého masa ještě chutnější? Samozřejmě! Stačí je připravit ze sezónní zeleniny. Neobvyklá přísada vám umožní nahlédnout na tento klasický pokrm z nové perspektivy. Vyzkoušejte recept, nebudete litovat.
Karbanátky z jarního mletého masa
Na trhu se objevila první sezónní zelenina, takže by byla škoda ji nevyužít k přípravě jídel. Kromě mladých brambor a mrkve se objevuje také mladá kapusta . Právě tato zelenina bude součástí karbanátkového masa. Přidání kapusty ovlivní nejen chuť, ale i konzistenci a šťavnatost karbanátků.
Je však třeba mít na paměti, že před přidáním do masové směsi je nutné zelí správně připravit . Tato činnost trochu prodlužuje dobu přípravy, proto je vhodné celý proces rozdělit na několik fází. Podrobnější informace najdete v receptu níže . Krok za krokem vysvětlíme, jak je připravit, aby byly chutné.
Zelí a maso
Karbanátky z mletého masa se zelím se povedou, pokud dodržíte správné poměry ingrediencí. Kromě masa a zeleniny budete potřebovat také krupici. Tato ingredience zaručí požadovanou konzistenci a jemnost. Budete také potřebovat koření, cibuli a strouhanku.
Ingredience
500 g mletého masa
400 g mladého zelí
1 vejce
1 cibule
20 g krupice
strouhanka
olej
pepř
sůl
Recept na karbanátky z mletého masa s mladým zelím
Kapustu důkladně umyjte a nakrájejte na jemno. Přesuňte do misky a osolte. Smíchejte zeleninu s kořením a nechte dvě hodiny odležet. Po uplynutí uvedené doby vymačkejte přebytečnou vodu. Cibuli nakrájejte na jemno a osmažte na rozpálené pánvi na tuku.
Vložte maso, zelí a cibuli do misky. Rozšlehejte vejce a přidejte semínka. Dochuťte solí a pepřem. Smíchejte ingredience dohladka.
Z mletého masa vytvarujte karbanátky. Každý obalte v strouhance. Na pánvi rozehřejte olej. Karbanátky vložte na pánev a osmažte z obou stran. Když strouhanka zezlátne, karbanátky vyjměte z pánve, přebytečný tuk slijte a podávejte k večeři.