Tuto pastu s kuřecím masem v smetanové omáčce připravuji každý týden. Tímto večeří ohromíte všechny.

Těstoviny k večeři vždycky zabírají. Jejich výhodou je, že se dají připravit na několik způsobů a chutnají skvěle prakticky s jakoukoli přílohou. Pokud nemáte nápad na chutné a výživné jídlo, připravte si těstoviny s kuřecím masem v smetanové omáčce se zeleninou.

Z těstovin lze připravit mnoho chutných pokrmů, jak tradičních italských, tak i mírně upravených. Vše, co potřebujete, je několik základních surovin, trochu volného času a chutné jídlo pro celou rodinu je hotové. Pokud nemáte nápad na večeři dnes , podívejte se na náš recept na těstoviny s kuřecím masem v husté zeleninové omáčce. Je to velmi jednoduché.

Tuto pastu s kuřecím masem v smetanové omáčce připravuji každý týden. Tímto večeří ohromíte všechny.

Nápad na večeři s těstovinami: připravte si chutné kuře s čerstvou zeleninou

Těžko najdete člověka, který nemá rád těstoviny s kuřecím masem . Může se to zdát jako ideální kombinace, protože chutná v mnoha různých podobách. Samozřejmě se neobejdete bez husté omáčky, která tomuto jídlu dodá další chuť. Představujeme vám recept na smetanovou omáčku s čerstvou míchanou zeleninou . Příprava vám zabere pouhých 20 minut.

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem. Jaké ingredience budete potřebovat k přípravě?

K přípravě večeře budeme potřebovat následující ingredience:

  • 500 gramů kuřecích prsou,
  • 2 červené papriky,
  • sklenice rajčat nebo 500 gramů čerstvých rajčat,
  • malá chilli paprička,
  • střední cibule,
  • 200 gramů čerstvého špenátu,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1/3 sklenice 30% smetany,
  • 100 gramů sýra feta,
  • citron,
  • sůl, pepř, sušený bazalka, oregano, sladká paprika,
  • 300 gramů vašich oblíbených těstovin,
  • 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra (například parmazánu).
  • Tuto pastu s kuřecím masem v smetanové omáčce připravuji každý týden. Tímto večeří ohromíte všechny.

Kuře s těstovinami. Postupný recept

  1. Nejprve očistěte maso a nakrájejte ho na kostky. Vložte ho do misky, posypte solí, pepřem a sladkou paprikou. Vše promíchejte a nechte v lednici alespoň půl hodiny, aby se kuře marinovalo ve koření.
  2. Zatímco se maso marinuje, připravíme zeleninu. Cibuli a rajčata nakrájejte na kostky, papriky zbavte semínek a nakrájejte na jemno. Česnek nasekejte, špenát umyjte.
  3. Na pánvi rozehřejte malé množství rostlinného nebo olivového oleje a kuře osmažte na středním ohni. Když maso zezlátne, přidejte špenát a počkejte, až mírně zavadne. Poté vše z pánve vyjměte.
  4. Na stejném tuku osmažte cibuli do sklovata, poté přidejte papriku, rajčata a koření. Smažte vše, dokud paprika nezměkne a rajčata nepustí šťávu. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a půl sklenice vody z hrnce si nechte na později.
  5. K osmažené zelenině přidejte smetanu a sýr feta. Dusíme několik minut, poté vše přendáme do mixéru, přidáme trochu vody, ve které se vařily těstoviny, a rozmixujeme do hladké smetany.
  6. Vraťte smetanu do hrnce, přidejte kuře a těstoviny. Snižte teplotu, vše několik minut duste a hotovo. Jídlo naservírujte na talíř a na závěr ozdobte starým sýrem.
Přejít nahoru