Je léto a z nebe se snáší horko. Moje babička nikdy nestála v horku nad hrncem s horkou polévkou. Místo toho vařila osvěžující a lehké studené polévky. Jedna z nich mi chutnala obzvláště. Jeho hlavní ingrediencí je určité ovoce.
Není nic lepšího než studená polévka v horkých dnech . Obvykle se připravuje po litevsku s okurkami, ale málokdo slyšel o melounové polévce. Moje babička ji podávala každé léto. Byla chutná a okamžitě osvěžující. Kromě toho přitahovala pozornost jeho růžová barva. Každý doušek této melounové polévky přinášel v horku vytoužený chládek. Seznamte se s jednoduchým receptem.
-
Meloun jako hlavní ingredience studené ovocné polévky
Pro vodní melounový cooler musíte vybrat správný vodní meloun . Nejprve si všimněte jeho tvaru. Větší a podlouhlé obsahují více vody a mají méně chuti než kulaté.
Tmavé plody jsou sladší a šťavnatější. Světlé nejsou vhodné pro ovocnou polévku.
Také se vyplatí pozorněji se podívat na skvrnu ve spodní části ovoce. Pokud je dužina melounu světlá v blízkosti slupky, bude pravděpodobně méně sladká, zatímco žlutá barva v tomto místě obvykle znamená, že ovoce je výjimečně zralé, šťavnaté a plné sladkosti.
Recept na studenou melounovou polévku
Ingredience
- 700 g dužiny melounu
- 200 g jahod
- 100 g borůvek
- 8 lístků máty
- šťáva z 1 limetky
- 1/2 nakrájené chilli papričky
- 1 čajová lžička nastrouhaného zázvoru.
Příprava
Nejprve očistěte jahody a borůvky a jahody rozkrojte na poloviny. Poté je vložte do misky s ostatními ingrediencemi, tj. melounem, mátou, limetkovou šťávou, chilli papričkou a zázvorem.
Všechny ingredience smíchejte do hladka. Polévku vložte do lednice alespoň na hodinu, aby vychladla.
Po uplynutí této doby je melounový cooler připraven k podávání. Pokud je příliš hustý, můžete vždy přidat trochu perlivé vody.
Před podáváním můžete melounovou studenou polévku posypat rozdrobeným sýrem feta . Je také velmi chutný s mandlemi nebo pistáciemi. Určitě ho zkuste s křupavým toastem z bagety, potřeným olivovým olejem a lehce opečeným do zlatova – skvěle doplní sladkost ovoce a slanost fety.