Dám kopr do sklenice a přidám 1 ingredienci. Zůstane čerstvý několik měsíců.
Kopr je velmi rozšířená surovina, kterou lze použít k obohacení mnoha chutných pokrmů. Od polévek po masové pokrmy nebo brambory. Mnoho lidí se ptá, co udělat, aby kopr zůstal čerstvý po delší dobu. Nemusíte ho vůbec mrazit. Vyzkoušejte tuto metodu.
Jaké jsou vlastnosti kopru?
Kopr je již mnoho let důležitou ingrediencí v kuchyni . Nejen kvůli své chuti, ale také kvůli své nutriční hodnotě.
Kopr obsahuje mnoho vitamínů, které mají pozitivní vliv na náš organismus. Samozřejmě se vyznačuje jedinečnou vůní, která je velmi výrazná, zejména pokud jím posypete brambory. Je však také vynikající pro obohacení různých polévek, masových pokrmů nebo omáček .
Bohužel, jednou z nevýhod kopru je to, že jeho čerstvost nevydrží věčně . Právě naopak. V této podobě je k dispozici pouze po krátkou dobu. Existuje však způsob, jak to změnit, a není to spojené s mražením.
Jak skladovat kopr?
Pokud si kladete otázku, jak skladovat kopr, jsme tu, abychom vám pomohli. Všichni víme, že tento produkt chutná nejlépe čerstvý, a to je jeden z nejdůležitějších zdrojů jeho vynikající chuti a aroma. Pokud máte kopr ve velkém množství, vyzkoušejte trik se solí .
Kopr v sklenici – skvělý způsob, jak ho uchovat čerstvý. Nejprve kopr důkladně umyjte, osušte a nakrájejte na jemno . Na dno sklenice nasypte sůl, poté do ní postupně vložte kopr a výše zmíněnou sůl, která by měla být také na samém vrchu nádoby. Nakonec sklenici pevně uzavřete a uložte na chladné a tmavé místo.
Tento kopr můžeme skladovat až 6 měsíců , ale před použitím je dobré zkontrolovat, zda je opravdu v pořádku. Není to však jediný způsob skladování tohoto produktu.
Kopr v olivovém oleji
Metoda se solí není jediná. Vyzkoušejte také metodu s olivovým olejem .
Stejně jako v předchozím receptu kopr důkladně umyjte, osušte a nakrájejte na jemno. Naplňte jím sklenici do ¾ a zalijte olivovým olejem, aby byl zcela pokrytý. Nakonec sklenici pevně uzavřete.
Takto lze kopr skladovat až 3 měsíce , ale stejně jako v případě solného roztoku je před konzumací vhodné zkontrolovat, zda je kopr vhodný k jídlu.
Proč je dobré kopr skladovat právě těmito způsoby? Čerstvý kopr rychle ztrácí svou čerstvost a zároveň i své vlastnosti . Proto je dobré ho uchovávat co nejdéle čerstvý.