Vepřový guláš se slanými okurkami: ideální oběd

Vepřový guláš se slanými okurkami: ideální oběd

Ingredience

1 vepřová kýta nebo plec

1 cibule

2 stroužky

česneku

1

rajčatový protlak

sůl

sůl, mletá sladká paprika, mletý černý pepř, majoránka

podle chuti

Nakládané okurky

trochu

mouka nejvyšší kvality

sádlo

Vepřový guláš se slanými okurkami: ideální oběd

postup

Připravte si klasiku, která nikdy nevyjde z módy. Kombinace masa, omáčky a nakládané zeleniny je vždy skvělou volbou.

1.

Na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené maso, osmažte a posypte moukou.

2.

Přidejte nadrobno nakrájený česnek, rajčatový protlak, sůl, papriku, pepř, zalijte trochou vody a vařte, dokud maso není hotové. Vodu přidávejte podle potřeby, ale ne příliš, aby se maso dusilo, a ne vařilo.

3.

Nakonec do omáčky přidejte nakrájené okurky. Dochutěte podle chuti a nechte chvíli povařit.

4.

Podávejte s rýží, bramborami nebo bramborovou kaší.

5.

Dobrou chuť.

Přejít nahoru