Vepřový guláš se slanými okurkami: ideální oběd
Ingredience
1 vepřová kýta nebo plec
1 cibule
2 stroužky
česneku
1
rajčatový protlak
sůl
sůl, mletá sladká paprika, mletý černý pepř, majoránka
podle chuti
Nakládané okurky
trochu
mouka nejvyšší kvality
sádlo
postup
Připravte si klasiku, která nikdy nevyjde z módy. Kombinace masa, omáčky a nakládané zeleniny je vždy skvělou volbou.
1.
Na oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájené maso, osmažte a posypte moukou.
2.
Přidejte nadrobno nakrájený česnek, rajčatový protlak, sůl, papriku, pepř, zalijte trochou vody a vařte, dokud maso není hotové. Vodu přidávejte podle potřeby, ale ne příliš, aby se maso dusilo, a ne vařilo.
3.
Nakonec do omáčky přidejte nakrájené okurky. Dochutěte podle chuti a nechte chvíli povařit.
4.
Podávejte s rýží, bramborami nebo bramborovou kaší.
5.
Dobrou chuť.