Bylina, která snižuje úzkost, nervozitu, stres a posiluje paměť: jak ji užívat

Tento čaj má blahodárný vliv na trávení a zažívací trakt jako celek a má i další zdravotní výhody.

Kdykoli nám dávají rady nebo předepisují diety s bylinnými doplňky, připomínají nám, že tyto bylinné čaje nejsou léky ani zázračné produkty. Jsou to prostě přírodní prostředky, které mohou pomoci našemu tělu plnit řadu funkcí. Bobkový list a rozmarýn (Rosmarinus officinalis) jsou dvě velmi běžné koření v kuchyni, které se používají k dochucení masa, dušených pokrmů, pečených zeleniny a celé řady dalších pokrmů. Společně a v nálevu tyto dvě suroviny dělají zázraky pro lidský organismus, proto se jejich konzumace doporučuje kvůli jejich četným výhodám. Kromě toho zesilují chuť pokrmů.

Bylina, která snižuje úzkost, nervozitu, stres a posiluje paměť: jak ji užívat

Nejlepší čas na pití čaje z rozmarýnu a bobkového listu je hned ráno. Oba produkty mají příznivý vliv na trávení a celkový stav zažívacího traktu. Rozmarýn, jak bylo prokázáno ve studii zveřejněné v Národní lékařské knihovně USA , pomáhá snižovat záněty a vyrovnává střevní bakterie. Má také analgetické a protizánětlivé účinky, snižuje úzkost, pomáhá bojovat se stresem a posiluje paměť .

Je také užitečný při léčbě migrény a obsahuje enzymy, které zlepšují vstřebávání bílkovin.

Jak připravit čaj s rozmarýnem a bobkovým listem

Bobkový list také bojuje proti otokům a je antioxidantem, což je dobrá zpráva pro naši pokožku. Chcete-li tyto dva spojence proti zdravotním problémům vyzkoušet, stačí přivést k varu šálek vody a přidat lžíci čerstvého nebo sušeného rozmarýnu a čtyři bobkové listy. Nechte 10 minut louhovat, přeceďte a vypijte horké, podle chuti přidejte trochu medu pro zvýraznění chuti a šťávu z poloviny limetky nebo citronu. Pokud máte raději sladší chuť, můžete čaj osladit medem.

Bylina, která snižuje úzkost, nervozitu, stres a posiluje paměť: jak ji užívat

Ve Flushing Hospital Center v Queensu, New York , uvádějí další poznámku o bobkovém listu: jeho příspěvek k vitamínům A a C, železu, draslíku, vápníku a hořčíku. Je také dobrý na léčbu migrény a obsahuje enzymy, které zlepšují vstřebávání bílkovin.

Přejít nahoru