- Je to jedno z ovoce, které lze jíst v každém věku, protože je velmi výživné a snadno se čistí.
Banán , jak všichni víme, se stal základním potravinovým produktem v jídelníčku mnoha lidí po celém světě . Je to přirozené. Lze jej konzumovat různými způsoby, například v smoothies, salátech a dezertech, ale také pečený nebo smažený.
Charakteristika
Mezi jeho výhody patří zejména:
- Reguluje váhu . Pomáhá snížit chuť k jídlu, protože je bohatý na vlákninu, která prodlužuje dobu trávení. Samozřejmě je třeba jíst s mírou a dodržovat zdravou stravu.
- Prevence svalových křečí . Obsahuje velké množství draslíku a hořčíku, minerálů nezbytných pro elektrickou vodivost, svalové kontrakce a regeneraci.
- Zlepšuje duševní zdraví . Obsahuje tryptofan – aminokyselinu, která se podílí na tvorbě hormonů, které zlepšují náladu a pomáhají uvolnit se.
- Zabraňuje předčasnému stárnutí . Je bohatý na vitamín C, který podporuje tvorbu kolagenu v těle a pomáhá zabránit stárnutí kožních buněk.
- Zlepšuje metabolismus . Je plný živin a obsahuje vitamíny B6, které jsou nezbytné pro správný metabolismus. Ty se podílejí na mnoha chemických reakcích, které zajišťují využití energie získané z potravy všemi buňkami organismu.
- Reguluje činnost střev . Je to proto, že je bohatý na vlákninu, která pomáhá zmírnit zácpu, zejména pokud se konzumuje zralý.
Vezměte v úvahu
Navzdory tomu je realita taková, že mnoho Španělů konzumuje toto ovoce každý den . Nejí se ráno ani večer, ale odpoledne jako svačina pro všechny věkové skupiny kvůli své nutriční hodnotě a snadnému použití ve všech ohledech.
A jaké jsou důsledky tohoto zvyku pro ledviny? Na jedné straně draslík pomáhá stimulovat produkci moči, což může být prospěšné pro funkci ledvin u lidí se zdravými ledvinami. Přispívá také k správné funkci ledvin .
U lidí s problémy s ledvinami se však nadbytek draslíku může hromadit v krvi a způsobit hyperkalémii. To může být samozřejmě nebezpečné, zejména u lidí se srdečními onemocněními, a může vyvolat arytmii a svalovou slabost.