Vliv každodenní konzumace banánů na ledviny

  • Je to jedno z ovoce, které lze jíst v každém věku, protože je velmi výživné a snadno se čistí.

Banán , jak všichni víme, se stal základním potravinovým produktem v jídelníčku mnoha lidí po celém světě . Je to přirozené. Lze jej konzumovat různými způsoby, například v smoothies, salátech a dezertech, ale také pečený nebo smažený.

Charakteristika

Mezi jeho výhody patří zejména:

Vliv každodenní konzumace banánů na ledviny

  • Reguluje váhu . Pomáhá snížit chuť k jídlu, protože je bohatý na vlákninu, která prodlužuje dobu trávení. Samozřejmě je třeba jíst s mírou a dodržovat zdravou stravu.
  • Prevence svalových křečí . Obsahuje velké množství draslíku a hořčíku, minerálů nezbytných pro elektrickou vodivost, svalové kontrakce a regeneraci.
  • Zlepšuje duševní zdraví . Obsahuje tryptofan – aminokyselinu, která se podílí na tvorbě hormonů, které zlepšují náladu a pomáhají uvolnit se.
  • Zabraňuje předčasnému stárnutí . Je bohatý na vitamín C, který podporuje tvorbu kolagenu v těle a pomáhá zabránit stárnutí kožních buněk.
  • Zlepšuje metabolismus . Je plný živin a obsahuje vitamíny B6, které jsou nezbytné pro správný metabolismus. Ty se podílejí na mnoha chemických reakcích, které zajišťují využití energie získané z potravy všemi buňkami organismu.
  • Reguluje činnost střev . Je to proto, že je bohatý na vlákninu, která pomáhá zmírnit zácpu, zejména pokud se konzumuje zralý.
  • Vliv každodenní konzumace banánů na ledviny

Vezměte v úvahu

Navzdory tomu je realita taková, že mnoho Španělů konzumuje toto ovoce každý den . Nejí se ráno ani večer, ale odpoledne jako svačina pro všechny věkové skupiny kvůli své nutriční hodnotě a snadnému použití ve všech ohledech.

A jaké jsou důsledky tohoto zvyku pro ledviny? Na jedné straně draslík pomáhá stimulovat produkci moči, což může být prospěšné pro funkci ledvin u lidí se zdravými ledvinami. Přispívá také k správné funkci ledvin .

U lidí s problémy s ledvinami se však nadbytek draslíku může hromadit v krvi a způsobit hyperkalémii. To může být samozřejmě nebezpečné, zejména u lidí se srdečními onemocněními, a může vyvolat arytmii a svalovou slabost.

Přejít nahoru