Vezměte jogurt a přidejte 1 čajovou lžičku kávy. Tento recept si zaslouží medaili

Káva, jak se ukázalo, není jen nápoj. V kombinaci s několika přísadami vznikne vynikající dort, který potěší nejen milovníky sladkého. Naučte se jednoduchý recept a přesvědčte se sami, jak je dort chutný. Upozorňujeme, že se určitě nezastavíte u jedné porce.

Neobvyklý dort.

Je již dlouho známo, že káva a dort se k sobě hodí. Je to totiž jedna z nejoblíbenějších kávových kombinací. Nikdo kromě Italů nepřišel na to, spojit kávu s jogurtem a připravit z toho dort. Nebude to však italské tiramisu, které se připravuje z espressa, ale dort s čokoládovou polevou, do které se přidává instantní káva.

Vezměte jogurt a přidejte 1 čajovou lžičku kávy. Tento recept si zaslouží medaili

Recept je jednoduchý, příprava je triviální a nezabere mnoho času. Chuť dezertu jistě potěší všechny členy domácnosti. Více o ostatních ingrediencích a přípravě se dozvíte v další části textu.

Ingredience na těsto

Ačkoli přírodní jogurt a rozpustná káva jsou hlavními ingrediencemi dortu, jsou nutné i další produkty. Dodají pečivu ideální konzistenci a chuť. Všechny produkty a jejich hmotnost jsme uvedli v seznamu níže.

Ingredience:

150 g přírodního jogurtu

1 lžíce rozpustné kávy

3 vejce

100 g másla

130 g cukru

60 ml oleje

50 ml + 40 ml mléka

250 g mouky

15 g prášku do pečiva

2 tabulky čokolády

Vezměte jogurt a přidejte 1 čajovou lžičku kávy. Tento recept si zaslouží medaili

Recept na dort s kávou a jogurtem

Dejte přírodní jogurt do mísy. Přidejte kávu a smíchejte obě ingredience. Do jiné mísy dejte měkké máslo a přidejte olej. Přidejte také cukr a sůl. Smíchejte ingredience do hladké hmoty pomocí mixéru. Přidejte vejce a smíchejte ingredience.

Nalijte jogurtovou směs do misky a přidejte mléko. Znovu použijte mixér a vše promíchejte do hladka. Když je vše promíchané, prosejte mouku a přidejte prášek do pečiva. Vše promíchejte do hladkého těsta.

Směs přelijte do kulaté formy o průměru 24 cm a rovnoměrně rozetřete. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia. Vložte těsto do trouby a pečte asi 30-35 minut.

Rozpusťte dvě tabulky čokolády v hrnci. Přilijte 40 ml mléka a promíchejte. Polevu rozetřete po povrchu dortu. Až čokoláda na dortu ztuhne, nakrájejte ho na kousky a podávejte jako dezert.

Přejít nahoru