Nejde o ovesné vločky: je to nejlepší snídaně, která dodává energii a pomáhá zhubnout.

Jeho konzumace přináší řadu výhod, díky nimž je ideální ingrediencí pro začátek dne.

Navzdory svým výhodám existuje ještě jeden produkt, který může být ještě užitečnější, pokud jej zařadíte do snídaně – (Ilustrační obrázek Infobae)

Oves byl bezpochyby vždy považován za ideální produkt pro snídani, který vám umožní začít den s energií.

Mohlo by vás zajímat:Ovoce, které díky svým antioxidantům snižuje zánět jater, ale málokdo ví, že má takovou prospěšnou vlastnost.

Navzdory tomu je to potravina, která vyžaduje určitá opatření, protože její konzumace může vést k přibývání na váze, pokud nejsou dodržovány zdravé normy.

Nejde o ovesné vločky: je to nejlepší snídaně, která dodává energii a pomáhá zhubnout.

V tomto smyslu existuje ještě jedna přísada, která ještě více splňuje požadavky na plnohodnotnou snídani, protože zajišťuje dlouhodobý pocit sytosti, energii a je také vynikajícím zdrojem bílkovin, které pomáhají budovat svalovou hmotu.

Dlouhou dobu však byla odmítána, protože se mylně předpokládalo, že zvyšuje hladinu cholesterolu, ačkoli ve skutečnosti je to jedna z nejlepších potravin pro hubnutí, protože zajišťuje pocit sytosti a je vynikajícím zdrojem bílkovin.

Samozřejmě mluvíme o vejcích a zde vám řekneme, proč jsou nejlepší potravinou, kterou můžete zařadit do skutečně vyvážené snídaně

Vejce jsou považována za jednu z nejvýživnějších potravin, které můžete zařadit do svého jídelníčku. (Ilustrační obrázek z Infobae)

Jaké jsou zdravotní výhody konzumace vajec k snídani?

Konzumace vajec k snídani může mít díky jejich bohatému a plnohodnotnému nutričnímu profilu řadu zdravotních výhod. Mezi výhody patří:

  1. Vysoký obsah kvalitních bílkovin : vejce jsou zdrojem kompletních bílkovin, které obsahují esenciální aminokyseliny nezbytné pro vývoj a udržení svalové hmoty, pomáhají vám déle zůstat sytí a vyhnout se snackování mezi jídly.
  2. Příspěvek k nasycení: díky kombinaci bílkovin a zdravých tuků může konzumace vajec k snídani regulovat chuť k jídlu a snižovat pocit hladu během dne, což přispívá ke snížení nebo udržení hmotnosti.
  3. Zdroj nezbytných živin: vejce obsahují vitamíny, jako je vitamín B12, vitamín D, vitamín A, a také minerály, jako je železo, fosfor a selen, které jsou nezbytné pro správné fungování organismu.
  4. Podpora zdraví mozku: obsahuje cholin – nezbytnou živinu pro fungování mozku, paměť a vývoj nervového systému.
  5. Posiluje imunitní systém: vitamíny a minerály obsažené ve vejcích, jako je selen a vitamin D, pomáhají posilovat obranné síly organismu.
  6. Dobrá volba pro kontrolu hladiny cukru: zařazení vajec do snídaně v kombinaci s jinými potravinami s nízkým glykemickým indexem pomáhá kontrolovat hladinu glukózy v krvi.
  7. Zdraví očí: lutein a zeaxantin, dva silné antioxidanty obsažené ve vejcích, mohou chránit zdraví očí a snížit riziko onemocnění, jako je věkem podmíněná degenerace žluté skvrny.
  8. Zdroj energie: obsahuje zdravé tuky, které spolu s bílkovinami poskytují trvalou energii pro každodenní činnosti.
  9. Nejde o ovesné vločky: je to nejlepší snídaně, která dodává energii a pomáhá zhubnout.

Ačkoli se to může zdát překvapivé, vejce jsou jedním z nejlepších potravin pro hubnutí, protože sytí a pomáhají budovat svalovou hmotu, což podporuje spalování tuků.

Abyste mohli využít těchto výhod, můžete vejce pravidelně zařazovat do snídaně a připravovat je zdravým způsobem, například vařená, na měkko nebo ve formě omelet se zeleninou.

Je důležité konzumovat vejce v mírném množství v rámci vyvážené stravy, zejména lidem s určitými onemocněními, jako je vysoká hladina cholesterolu, podle doporučení lékaře.

Přejít nahoru