Máte rádi sladké snídaně? Pak si připravte nadýchanou omeletu s ovocem. Stačí smíchat několik ingrediencí, vložit je do horkovzdušné fritézy a za pár minut máte teplé, syté, zdravé a sladké jídlo. Připravíte ho rychle, snadno a bez zbytečné námahy.
Fritéza si získává srdce mnoha lidí, a není divu. Tento přístroj umožňuje připravit chutná a zdravá jídla během chvilky, aniž byste použili mnoho tuku. Ukazuje se, že v něm lze připravit i sladké snídaně. Podívejte se na recept na fantastickou jahodovou omeletu, která se rozplývá v ústech .
- Ingredience pro vzdušnou jahodovou omeletu ve fritéze
K přípravě omelety v horkovzdušné fritéze budete potřebovat 5 oblíbených ingrediencí, které určitě najdete v každé kuchyni. Tentokrát vám představujeme recept na tento sladký pokrm s jahodami, protože právě mají sezónu. Nic vám nebrání použít jiné ovoce, například borůvky nebo maliny.
Jaké ingredience potřebujeme k přípravě omelety v horkovzdušné fritéze? Zde je seznam:
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce pšeničné mouky
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 80 g jahod
Recept na omeletu ve fritéze – nebudete potřebovat ani mixér
Chcete-li připravit omeletu v horkovzdušné troubě, nejprve rozšlehejte vejce a mléko v misce metličkou nebo vidličkou. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva – míchejte, dokud nezůstanou hrudky.
Připravenou směs nalijte do silikonové formy. Vrstva by neměla být silnější než 2 cm – pak budete mít jistotu, že se omeleta upeče rovnoměrně.
V dalším kroku nasypte jahody na směs, ale nemíchejte je. Tím zabráníte uvolnění šťávy a zahájení vaření. Ovoce by bylo nedovařené a při krájení by praskalo.
Nakonec vložte silikonovou formu do horkovzdušné fritézy a pečte omeletu při teplotě 170 stupňů po dobu 18 minut . Pokud se přístroj více zahřívá shora, po 15 minutách se podívejte dovnitř. Vrch by měl být mírně zlatavý a pružný na dotek. Pokud je hmota uprostřed po rozkrojení stále tekutá, nechte ji ještě 2-3 minuty péct.
Vzdušnou jahodovou omeletu posypte moučkovým cukrem. Je velmi chutná s přírodním jogurtem nebo javorovým sirupem . Můžete ji také posypat ořechy a jiným ovocem.