Smíchejte a vložte do fritézy. Jednoduchá, levná, rychlá a velmi sytá snídaně

Máte rádi sladké snídaně? Pak si připravte nadýchanou omeletu s ovocem. Stačí smíchat několik ingrediencí, vložit je do horkovzdušné fritézy a za pár minut máte teplé, syté, zdravé a sladké jídlo. Připravíte ho rychle, snadno a bez zbytečné námahy.

Fritéza si získává srdce mnoha lidí, a není divu. Tento přístroj umožňuje připravit chutná a zdravá jídla během chvilky, aniž byste použili mnoho tuku. Ukazuje se, že v něm lze připravit i sladké snídaně. Podívejte se na recept na fantastickou jahodovou omeletu, která se rozplývá v ústech .

Smíchejte a vložte do fritézy. Jednoduchá, levná, rychlá a velmi sytá snídaně

  • Ingredience pro vzdušnou jahodovou omeletu ve fritéze

K přípravě omelety v horkovzdušné fritéze budete potřebovat 5 oblíbených ingrediencí, které určitě najdete v každé kuchyni. Tentokrát vám představujeme recept na tento sladký pokrm s jahodami, protože právě mají sezónu. Nic vám nebrání použít jiné ovoce, například borůvky nebo maliny.

Jaké ingredience potřebujeme k přípravě omelety v horkovzdušné fritéze? Zde je seznam:

  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce pšeničné mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 80 g jahod
  • Smíchejte a vložte do fritézy. Jednoduchá, levná, rychlá a velmi sytá snídaně

Recept na omeletu ve fritéze – nebudete potřebovat ani mixér

Chcete-li připravit omeletu v horkovzdušné troubě, nejprve rozšlehejte vejce a mléko v misce metličkou nebo vidličkou. Poté přidejte mouku a prášek do pečiva – míchejte, dokud nezůstanou hrudky.

Připravenou směs nalijte do silikonové formy. Vrstva by neměla být silnější než 2 cm – pak budete mít jistotu, že se omeleta upeče rovnoměrně.

V dalším kroku nasypte jahody na směs, ale nemíchejte je. Tím zabráníte uvolnění šťávy a zahájení vaření. Ovoce by bylo nedovařené a při krájení by praskalo.

Nakonec vložte silikonovou formu do horkovzdušné fritézy a pečte omeletu při teplotě 170 stupňů po dobu 18 minut . Pokud se přístroj více zahřívá shora, po 15 minutách se podívejte dovnitř. Vrch by měl být mírně zlatavý a pružný na dotek. Pokud je hmota uprostřed po rozkrojení stále tekutá, nechte ji ještě 2-3 minuty péct.

Vzdušnou jahodovou omeletu posypte moučkovým cukrem. Je velmi chutná s přírodním jogurtem nebo javorovým sirupem . Můžete ji také posypat ořechy a jiným ovocem.

Přejít nahoru