Ryba v novém provedení. Překvapte své blízké neobvyklou večeří

Teutonské karbanátky jsou vynikající nabídkou pro milovníky klasické domácí kuchyně s malým překvapením. Jsou skvělou alternativou k tradičním karbanátkům z mletého masa nebo zeleniny. Jsou to jemné rybí karbanátky, které se před podáváním namočí do lahodné marinády. Zjistěte, jak se připravují.

Co jsou teutonské karbanátky?

Teutonské karbanátky jsou jedním z těch pokrmů, které v sobě spojují vynikající chuť a kulinářskou vynalézavost. Ačkoli jejich název může připomínat středověk a teutonský řád, ve skutečnosti se jedná o klasiku domácí kuchyně. Teutonské kotlety jsou jednoduše jemné rybí kotlety, obalené a osmažené, poté naložené v aromatické marinádě plné koření. Díky tomu získávají jedinečnou chuť – jsou mírně kyselou a výraznou. Lze je podávat jak teplé, tak studené.

Ryba v novém provedení. Překvapte své blízké neobvyklou večeří

Teutonské karbanátky – recept

Ingredience

  • 1 kg filé bez kostí (složený z tresky nebo tresky obecné)
  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce
  • zelená cibule
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 čajové lžičky soli,
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře.

Nalijte:

  • 500 ml vody,
  • 150 ml bílého octa,
  • malou cibulku,
  • 3 lžíce cukru,
  • 3 lžíce vody,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 zrnka nového pepře,
  • 2 zrnka černého pepře,
  • 2 stroužky,
  • bobkový list,
  • 1/2 čajové lžičky soli,
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře.

Dále:

  • strouhanka na obalování,
  • olej na smažení.
  • Ryba v novém provedení. Překvapte své blízké neobvyklou večeří

Postup:

Připravte karbanátky. Pokud používáte mraženou rybu, dobře ji rozmrazte, sceďte vodu a osušte papírovými utěrkami. Filé rozemlejte v mlýnku na maso nebo velmi jemně nasekejte v kuchyňském robotu.

Do rybí hmoty přidejte vejce, strouhanku, jemně nakrájenou cibuli a všechny koření. Míchejte ručně nebo v kuchyňském robotu, dokud hmota nezíská konzistenci podobnou masové směsi na karbanátky.

Vytvarujte malé karbanátky a obalte je strouhankou. Osmažte je na rozpáleném oleji dozlatova ze všech stran. Položte na papírové utěrky a poté opatrně přeneste do velké sklenice.

Připravte marinádu. V hrnci přiveďte k varu vodu se všemi kořeními. Přidejte rozkrojené stroužky česneku a nakrájenou cibuli. Nalijte ocet a přiveďte k varu.

Do hrnce nalijte vodu a přidejte cukr. Smažte vše za občasného míchání, aby vznikla karamelová hmota. Hotovou karamelovou směs opatrně nalijte do horkého octového marinádu. Přiveďte k varu a sundejte z ohně. Nechte vychladnout.

Vychladlý nálev přelijte do sklenice, uzavřete a vložte do lednice.

Teutonské kotlety jsou připravené k konzumaci po 1-2 dnech marinování.

Přejít nahoru