Zelený okurkový salát s česnekem medvědím – skvělý letní tip na rychlou a aromatickou přílohu k večeři, obědu nebo osvěžující snídani. Díky vejcím, která dodávají bílkoviny, je navíc výjimečně výživný. Všechny ingredience se snoubí s krémovou omáčkou na bázi majonézy a vinného octa, která podtrhuje chuť okurek a česneku. Vše je lehce křupavé, svěží a skvěle hydratuje organismus v horkých dnech.
- Tento salát zaujímá zvláštní místo v mém jídelníčku – je neuvěřitelně osvěžující, obzvláště dobrý na jaře a v létě. Můžete ho připravit za pár minut a je ideálním doplňkem k večeři. Často ho také jím samostatně.
Salát ze zelených okurek – seznam ingrediencí
- 1 skleníkový okurka,
- 50 g bílé a světle zelené části zelené cibule,
- 2 hrsti divokého česneku,
- 1 hrst kopru,
- 3 vejce.
Zálivka:
- 3 lžíce majonézy,
- 2 lžíce červeného vinného octa,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 1 lžička soli,
- ½ čajové lžičky černého pepře.
Dále:
- sůl na posypání okurek.
Salát ze zelených okurek – recept
Vejce uvařte natvrdo, sceďte vodu, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
Okurku oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Dejte je do síta, posypte trochou soli, promíchejte a odložte stranou. Po 15 minutách z okurky vymačkejte přebytečnou vodu.
Jemně nakrájejte česnek a kopr, zelenou cibuli nakrájejte na kousky.
Vložte všechny ingredience do salátové mísy a důkladně promíchejte.
Připravte zálivku smícháním všech ingrediencí v samostatné misce. Salát zalijte připravenou zálivkou. Vše důkladně promíchejte.
Salát z okurek dejte na asi 30 minut do lednice, aby se chutě propojily. Podávejte hned po vychladnutí.
Zbytky dejte do lednice v uzavřené nádobě. Snězte co nejdříve, protože okurky pustí vodu a zředí zálivku.