Lehký, křupavý, s výjimečně aromatickou omáčkou. Stále na tento salát myslím.

Zelený okurkový salát s česnekem medvědím – skvělý letní tip na rychlou a aromatickou přílohu k večeři, obědu nebo osvěžující snídani. Díky vejcím, která dodávají bílkoviny, je navíc výjimečně výživný. Všechny ingredience se snoubí s krémovou omáčkou na bázi majonézy a vinného octa, která podtrhuje chuť okurek a česneku. Vše je lehce křupavé, svěží a skvěle hydratuje organismus v horkých dnech.

  • Tento salát zaujímá zvláštní místo v mém jídelníčku – je neuvěřitelně osvěžující, obzvláště dobrý na jaře a v létě. Můžete ho připravit za pár minut a je ideálním doplňkem k večeři. Často ho také jím samostatně.
  • Lehký, křupavý, s výjimečně aromatickou omáčkou. Stále na tento salát myslím.

Salát ze zelených okurek – seznam ingrediencí

  • 1 skleníkový okurka,
  • 50 g bílé a světle zelené části zelené cibule,
  • 2 hrsti divokého česneku,
  • 1 hrst kopru,
  • 3 vejce.

Zálivka:

  • 3 lžíce majonézy,
  • 2 lžíce červeného vinného octa,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • 1 lžička soli,
  • ½ čajové lžičky černého pepře.

Dále:

  • sůl na posypání okurek.
  • Lehký, křupavý, s výjimečně aromatickou omáčkou. Stále na tento salát myslím.

Salát ze zelených okurek – recept

Vejce uvařte natvrdo, sceďte vodu, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

Okurku oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Dejte je do síta, posypte trochou soli, promíchejte a odložte stranou. Po 15 minutách z okurky vymačkejte přebytečnou vodu.

Jemně nakrájejte česnek a kopr, zelenou cibuli nakrájejte na kousky.

Vložte všechny ingredience do salátové mísy a důkladně promíchejte.

Připravte zálivku smícháním všech ingrediencí v samostatné misce. Salát zalijte připravenou zálivkou. Vše důkladně promíchejte.

Salát z okurek dejte na asi 30 minut do lednice, aby se chutě propojily. Podávejte hned po vychladnutí.

Zbytky dejte do lednice v uzavřené nádobě. Snězte co nejdříve, protože okurky pustí vodu a zředí zálivku.

Přejít nahoru