Jogurtový mousse

Jogurtový mousse je velmi zdravý dezert, protože je chutný a můžeme ho připravit kdykoli z ingrediencí, které máme obvykle po ruce. Stačí je správně smíchat, jak je vysvětleno v tomto receptu, a výsledek vás překvapí.Bude se vám líbit:

Jogurtový mousse je dezert s lehkou texturou , který není příliš sladký a je ideální po vydatném jídle nebo když hledáte jednoduchý a nečekaný dezert, který se dá připravit v co nejkratším čase.

K jeho přípravě jsme zvolili řecký jogurt , protože obsahuje méně vody, což usnadňuje míchání ingrediencí a dodává mu sytější konzistenci. Pokud máte k dispozici pouze běžný jogurt, můžete ho scedit, aby se zbavil vody. Základem tohoto mousse bude také smetana s vysokým obsahem tuku a velmi studená, aby se ideálně šlehala. K tomu je třeba ji před šleháním několik hodin vychladit.

Jogurtový mousse

Abychom ozdobili mousse a dodali mu jinou chuť, aniž bychom ztratili chuť jogurtu, posypali jsme ho trochou citrusové kůry. V našem případě to byla mandarinka, ale skvěle se hodí i citronová, pomerančová nebo dokonce limetková kůra. Aby citrusová kůra byla suchá a dala se snadno posypat, můžete ji zbavit bílé části a ohřát v mikrovlnné troubě po dobu 2-3 minut, dokud nevyschne. Poté už stačí jen velmi jemně nasekat. Skvěle se skladuje v mrazáku.

Ingredience na jogurtový mousse

  • 5 listů želatiny
  • 200 ml šlehačky (35 % tuku)
  • 80 g moučkového cukru
  • 500 g řeckého jogurtu
  • 1 lžíce vody
  • Kůra z pomeranče, citronu nebo mandarinky (podle chuti na ozdobu)

Jak připravit mousse z řeckého jogurtu

V misce se studenou vodou namočte 5 listů želatiny.

V jiné velké misce vyšlehejte 200 ml smetany s 80 g moučkového cukru.

Postupně přidávejte do misky se smetanou 500 g přírodního jogurtu a opatrně míchejte špachtlí.

Zahřejte 1 lžíci vody a rozpusťte v ní hydratovaný želatin. Přidejte želatin do jogurtového mousse a dobře promíchejte.

Rozdělte jogurtový mousse do 6 nádob a vložte do lednice, přikryjte potravinovou fólií, minimálně na 3 hodiny nebo přes noc, dokud mousse neztuhne.

Před podáváním mousse ozdobte podle chuti. V našem případě mandarinkovou kůrou, ale můžete použít i kůru z jiného citrusového ovoce podle chuti, jak je popsáno v úvodu.

Jogurtový mousse

Stručný popis jednoduché přípravy

  1. Hydratujeme želatinu
  2. Šleheme smetanu s cukrem do nadýchané hmoty.
  3. Přidáme a zapracujeme jogurt
  4. Smícháme želatinu se směsí
  5. Rozlijeme mousse do nádob a necháme ztuhnout v lednici.
Přejít nahoru