Jablečné želé: velmi snadné na přípravu doma a můžete si ho vychutnat čerstvě uvařené, s nejintenzivnější chutí

Začněte realizovat tento úžasný nápad.

Nyní, když začala nejchladnější část roku a opět prší, pravděpodobně toužíte po něčem chutném, a domácí je ještě lepší . V tomto článku vám navrhujeme připravit si vlastní želé z kdoule . Je to úžasné, snadné a ušetříte spoustu peněz, místo abyste za ním běhali do obchodu.

Kdoule je ovoce pocházející z Asie, podobné hrušce, hořké díky vysokému obsahu taninu. Používá se k přípravě džemů, želé a různých sladkostí, protože se snadno zpracovává a má lahodnou chuť.

Jablečné želé: velmi snadné na přípravu doma a můžete si ho vychutnat čerstvě uvařené, s nejintenzivnější chutí

 

Připravte se během několika minut pomocí tohoto podrobného návodu.

Ingredience

– 5 jablek (použijte slupku a střed s semínky)

– 4 litry vody

– 800 gramů cukru

– Šťáva z poloviny citronu

Krok za krokem

Rozkrojte ovoce.

Jablečné želé: velmi snadné na přípravu doma a můžete si ho vychutnat čerstvě uvařené, s nejintenzivnější chutí

První věc, kterou uděláte, jakmile shromáždíte všechny potřebné ingredience, je očistit ovoce a nakrájet ho na kousky. Všechny kousky kdoule vložte do hrnce s litry vody uvedenými v seznamu a vařte je, dokud se nezmění na gel. To je konzistence, kterou potřebujeme, a k tomu vložíte lžičku této směsi do sklenice a přidáním alkoholu vytvoříte pastovitou sliz.

Když této konzistence dosáhnete, přelijte směs z hrnce do jiné nádoby a mezi ně vložte látku na filtrování. Nechte zbývající tekutinu dobře usadit v této látce nebo látkovém sáčku.

Položte kuchyňskou utěrku nebo hadr.

Přidejte citron do této tekuté směsi a přidejte ji do hrnce s 800 gramy cukru. Dobře promíchejte. To by mělo vařit nějakou dobu, dokud se neobjeví velké bubliny. Tato směs by měla dostatečně odpařit, aby se získalo želé, které hledáme.

Výsledek vás překvapí.

Přiveďte tekutinu k varu.

Želé z kdoulí.

Nyní můžete tento produkt zabalit do několika sklenic, nejlépe skleněných; pokud bude uzavřen, vydrží tři roky. Pokud želé spotřebujete, vydrží asi dva měsíce.

Přejít nahoru