Salát z kuřete a granátového jablka je kombinací pikantních a sladkých chutí. Podívejte se, jak rychle můžete připravit osvěžující jídlo pro teplé dny. Budete překvapeni, jak je to jednoduché.
Když mám chuť na lehký oběd, připravím si tento salát. Toto jídlo je obzvláště vhodné do práce – skvěle se hodí jako vydatná svačina během dne. Je to také dobrá volba pro chutnou večeři. Kombinace masa s kyselou a sladkou granátovým jablkem je jedna z mých oblíbených.
Salát s kuřecím masem a granátovým jablkem – seznam ingrediencí
- 1 kuřecí prsa,
- půl čajové lžičky mleté sladké papriky,
- 4 hrsti rukoly,
- 5-6 nakládaných hub,
- půl granátového jablka (jen semínka),
- 1 lžíce olivového oleje,
- sůl a pepř (podle chuti).
Zálivka:
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 lžíce balzamikového octa,
- 1 čajová lžička medu,
- polovina čajové lžičky dijonské hořčice,
- špetka soli a pepře.
Salát z kuřete a granátového jablka – recept
Kuřecí prsa dochuťte mletou sladkou paprikou, solí a pepřem. Osmažte na lžíci olivového oleje asi 5–7 minut z každé strany dozlatova. Po osmažení nakrájejte na tenké plátky nebo kostky. Nakládané houby nakrájejte na poloviny nebo na plátky.
Připravte omáčku smícháním olivového oleje, balzamikového octa, medu, hořčice, soli a pepře v misce.
Na talíř dejte rukolu, přidejte kousky kuřete a smažené houby. Salát posypte zrnky granátového jablka. Polijte připravenou balzamikovou omáčkou.