Papír na pečení je produkt, který najdete v každé kuchyni. Je velmi užitečný a výrazně usnadňuje práci, zejména pro ty, kteří často připravují domácí dezerty. Zabraňuje přilepení těsta k formě, ale někdy to může způsobit spoustu nepříjemností při práci, protože těsto má tendenci se srolovat. Naštěstí existuje osvědčený patent na kroucení papíru na pečení. Určitě to co nejdříve vyzkoušejte a přesvědčte se sami, že to funguje!
Než se papír na pečení stal široce dostupným, existovaly i jiné způsoby, jak zabránit přilepení pečiva k plechu. Naše babičky formu vymazaly máslem a poté ji posypaly strouhankou nebo krupicí. Dnes má tato metoda stále své příznivce a funguje dobře, například při pečení babiččiných koláčků, ale častěji se uchylujeme k použití speciálního papíru na pečení. Aby se plech snáze pokryl, stačí přidat trochu vody. Papír změkne a bude se s ním dobře pracovat.
Zkroucený papír na pečení – co dělat? Stačí jeden jednoduchý krok a problém je vyřešen
Pokud rádi pečete domácí dezerty, chléb nebo paštiky, víte, jak důležité je, aby papír na pečení perfektně přilnul k formě. Někdy se ho snažíme rozstříhat na menší kousky, ale papír na pečení se kroutí a vrací do původního tvaru, což může být velmi nepříjemné.
Naštěstí existuje způsob, jak toho dosáhnout, a je velmi jednoduchý. Pokud chcete, aby se papír lépe přizpůsobil danému tvaru, jednoduše ho srolujte do kuličky a poté namočte pod tekoucí vodou. Pod vlivem vody papír změní svůj tvar a je snazší ho použít k obložení, zejména v rozích plechu. Předem navlhčený papír se také snáze odlepuje od upečeného koláče . Jedná se o velmi jednoduchou a účinnou metodu, která vám výrazně usnadní práci v kuchyni.