Tento vynález v oblasti papíru na pečení si zaslouží Nobelovu cenu. Jsem si jistý, že ho oceníte.

Papír na pečení je produkt, který najdete v každé kuchyni. Je velmi užitečný a výrazně usnadňuje práci, zejména pro ty, kteří často připravují domácí dezerty. Zabraňuje přilepení těsta k formě, ale někdy to může způsobit spoustu nepříjemností při práci, protože těsto má tendenci se srolovat. Naštěstí existuje osvědčený patent na kroucení papíru na pečení. Určitě to co nejdříve vyzkoušejte a přesvědčte se sami, že to funguje!

Než se papír na pečení stal široce dostupným, existovaly i jiné způsoby, jak zabránit přilepení pečiva k plechu. Naše babičky formu vymazaly máslem a poté ji posypaly strouhankou nebo krupicí. Dnes má tato metoda stále své příznivce a funguje dobře, například při pečení babiččiných koláčků, ale častěji se uchylujeme k použití speciálního papíru na pečení. Aby se plech snáze pokryl, stačí přidat trochu vody. Papír změkne a bude se s ním dobře pracovat.

Zkroucený papír na pečení – co dělat? Stačí jeden jednoduchý krok a problém je vyřešen

Tento vynález v oblasti papíru na pečení si zaslouží Nobelovu cenu. Jsem si jistý, že ho oceníte.

Pokud rádi pečete domácí dezerty, chléb nebo paštiky, víte, jak důležité je, aby papír na pečení perfektně přilnul k formě. Někdy se ho snažíme rozstříhat na menší kousky, ale papír na pečení se kroutí a vrací do původního tvaru, což může být velmi nepříjemné.

Naštěstí existuje způsob, jak toho dosáhnout, a je velmi jednoduchý. Pokud chcete, aby se papír lépe přizpůsobil danému tvaru, jednoduše ho srolujte do kuličky a poté namočte pod tekoucí vodou. Pod vlivem vody papír změní svůj tvar a je snazší ho použít k obložení, zejména v rozích plechu. Předem navlhčený papír se také snáze odlepuje od upečeného koláče . Jedná se o velmi jednoduchou a účinnou metodu, která vám výrazně usnadní práci v kuchyni.

Přejít nahoru