Takto připravíte nejlepší domácí chléb. Rychle, bez hnětení a můžete ho upéct v hrnci.

Domácí chléb je mnohem chutnější než ten kupovaný. Navíc se dá připravit rychle a bez ušpinění rukou od těsta. Vše, co musíte udělat, je použít osvědčený a jednoduchý recept na pečení chleba v hrnci, díky kterému si můžeme každý den vychutnat čerstvý chléb. Řekneme vám, jak na to.

Domácí chléb můžeme upéct za pár minut, bez hnětení a bez ušpinění rukou. Vše, co musíte udělat, je připravit chléb podle tohoto receptu. Vše, co budeme potřebovat, je mísa, hrnec, lžíce a několik základních surovin. Díky tomu můžeme rychle připravit chutný a křupavý chléb přímo v hrnci.

Chléb z hrnce – co potřebujeme? Jen několik surovin

Takto připravíte nejlepší domácí chléb. Rychle, bez hnětení a můžete ho upéct v hrnci.

K přípravě chleba v hrnci nepotřebujeme mnoho ingrediencí , protože se jedná o jednoduchý recept. Potřebujeme tedy jen několik základních surovin, které snadno seženete v každém obchodě . K přípravě velkého chleba si připravte následující:

  • 800 g pšeničné mouky typu 450,
  • 16 g sušeného droždí,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 600 ml teplé vody,
  • 1 lžíce cukru,
  • 2,5 lžičky soli,
  • 1 hrst chilli vloček,
  • 2 hrsti loupaných slunečnicových semínek,
  • Do kvásku přidejte 1 lžíci pšeničné mouky.

Jak připravit chutný chléb v hrnci? Jedná se o jednoduchý a osvědčený recept.

Takto připravíte nejlepší domácí chléb. Rychle, bez hnětení a můžete ho upéct v hrnci.

Připravit chléb v hrnci je velmi jednoduché. Prvním krokem je příprava roztoku. K tomu smíchejte v misce cukr, 1 lžíci mouky, teplou vodu a droždí . Vše promíchejte a nechte asi 15 minut odstát, dokud směs nezačne pěnit.

Poté přidejte olivový olej, zbývající mouku, sůl, slunečnicová semínka a chilli vločky. Vše promíchejte lžící, ale nehnětejte . Hotové těsto by mělo být kypré a mírně tekuté. Poté misku přikryjte fólií nebo utěrkou a nechte těsto kynout, dokud nezvětší svůj objem na trojnásobek. Dobrým způsobem je vložit misku do trouby předehřáté na 35 stupňů Celsia a nechat ji tam asi 40 minut.

Poté, co těsto vykyne, posypte si ruce moukou a směs přeneste do hrnce vymazaného rostlinným nebo olivovým olejem a na povrchu udělejte malý zářez. Hrnec přikryjte pokličkou a vložte do trouby. Nastavte teplotu na 200 stupňů a ohřev shora i zdola. Pečte chléb asi 35 minut, poté sejměte pokličku z hrnce a pečte chléb dalších 45 minut. Nakonec zkontrolujte hotovost koláče špejlí, poté ho vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

Přejít nahoru