Moje babička dělala takové pelmeny s jahodami. Tajemství je v jedné ingredienci

Mnoho lidí si jahodové vareniki spojuje s bezstarostným dětstvím. Nejlepší koláčky dělala moje babička – vždycky byly měkké, jemné a rozplývaly se v ústech. Jednou mi prozradila svůj recept na tyto sladké delikatesy. Tajemství spočívá v přidání určité ingredience k šťavnatým jahodám. O co jde? Vyzkoušejte to hned teď.

Jahody jsou právě v sezóně. Obvykle je používáme k přípravě různých koláčů , ale tentokrát stojí za to vyzkoušet recept na knedlíky s tímto sezónním ovocem. Aby babička připravila nejlepší náplň na světě, smíchala jahody nejen s vanilkovým cukrem, ale také s… skořicí . Chuť byla jedinečná.

Moje babička dělala takové pelmeny s jahodami. Tajemství je v jedné ingredienci

  • Ingredience na jahodové knedlíky

V tomto receptu používáme jahody, které jsou právě v sezóně. Nic vám však nebrání nahradit je jiným ovocem, například malinami, borůvkami nebo švestkami. Seznam ostatních ingrediencí je univerzální.

Jaké ingredience budeme potřebovat k přípravě jahodových knedlíků? Zde je seznam:

  • 400 g vařených a vychlazených brambor;
  • 300 g jahod;
  • 200 g pšeničné mouky;
  • 100 g polotučného tvarohu;
  • 1 žloutek;
  • špetka soli;
  • 1 lžíce vanilkového cukru;
  • 1 lžička skořice.

Recept z babiččina sešitu na jahodové knedlíky

Moje babička dělala takové pelmeny s jahodami. Tajemství je v jedné ingredienci

 

Nejprve jahody umyjte a odstraňte stopky. Poté je rozkrojte na poloviny a vložte do misky. Ovoce smíchejte s vanilkovým cukrem a skořicí . Nechte několik minut odstát, aby ovoce pustilo šťávu.

V dalším kroku rozmixujte uvařené a vychladlé brambory na hladkou kaši. K tomu můžete použít lis nebo mixér.

Poté do rozmixovaných brambor přidejte žloutek, sůl, mouku a tvaroh. Těsto hnětejte, dokud nezíská měkkou a hustou konzistenci.

Připravené těsto vyložte na pomoučenou desku a rozdělte na několik částí. Z každého kousku vytvarujte váleček a rozkrojte ho na stejné části.

Každý kousek rozválejte na placku, poté na ni položte jahody a šťávu. Poté okraje opatrně slepte a vytvarujte úhledné kuličky.

Vařte knedlíčky s jahodami v osolené vroucí vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch . Vyjměte je z vody naběračkou a podávejte horké ihned po uvaření.

Babička vždy podávala jahodové knedlíky posypané skořicí nebo moučkovým cukrem. Můžete je také polévat přírodním jogurtem nebo zálivkou z strouhanky a oleje.

Přejít nahoru