Všichni si myslí, že ovesné vločky jsou zdravé. Ve skutečnosti jsou to nejhorší doplňky stravy.

Pro mnoho lidí jsou ovesné vločky synonymem pro dietu na hubnutí. Ačkoli ovesné vločky a mléko mají pozitivní účinky na zdraví, situace se mění, když přijde řeč na některé doplňky. Stačí jedna chyba a přestane být zdravá a stane se kalorickou bombou. Podívejte se, co byste do ovesné kaše přidávat neměli.

3 ingredience, které z ovesné kaše udělají kalorickou bombu

Existuje mnoho variant složení kaší. Velká skupina lidí však ráda jí velmi sladkou. Z tohoto důvodu často používají cukr nebo sladké sirupy, které jej také obsahují. V tomto případě je lepší nahradit tyto produkty zdravějšími alternativami, jako je džem z arónie, med, javorový sirup nebo malinový sirup.

Všichni si myslí, že ovesné vločky jsou zdravé. Ve skutečnosti jsou to nejhorší doplňky stravy.

Druhým problémem jsou sladěné ovocné jogurty, které mnoho lidí používá k přípravě noční ovesné kaše. V extrémních případech mohou obsahovat až 17 g cukru na 100 g. Mnohem lepší volbou bude kefír nebo přírodní jogurt, a nejlepším řešením bude konzumace skíru. Ten obsahuje nejen hodně bílkovin, ale také pouze přírodní cukry.

Třetí ingrediencí, které bychom se měli v ovesné kaši vyhnout, pokud nechceme, aby se z ní stala kalorická bomba, jsou sušené ovoce . Ačkoli obsahují hodně vlákniny, mají také vysoký obsah cukru, zejména rozinky a sušené švestky. Pokud to s touto přísadou přeženeme, naše zdravá ovesná kaše se promění v obrovskou porci kalorií a cukru v jedné, někdy dokonce malé, misce.

Jak připravit zdravou ovesnou kaši?

Všichni si myslí, že ovesné vločky jsou zdravé. Ve skutečnosti jsou to nejhorší doplňky stravy.

Začněme od základů. Pokud chceme z ovesné kaše získat co nejméně kalorií, je nejlepší ji vařit ve vodě. Můžeme také použít mléko. Na druhou stranu, pokud chceme do ovesné kaše přidat více bílkovin, měli bychom zvolit skir. Poté vyberte další možnosti:

  • bílkoviny (pokud nepoužíváte skir, přidejte proteinový prášek),
  • semínka (chia nebo lněná),
  • ořechy a semínka (lískové ořechy, mandle, kešu, vlašské ořechy),
  • koření (například skořice),
  • sladidlo (med, javorový sirup, džem, džus),
  • čerstvé ovoce (jablka, jahody, maliny, borůvky).

Pamatujte však, že ořechy, semínka a jádra jsou sice zdravé, ale obsahují mnoho kalorií, proto je do ovesné kaše přidávejte s opatrností.

Přejít nahoru