Toto je nejlepší zelí na zelné rolky. Už je v obchodech, čekal jsem na něj celý rok.

Štoly – jedno z nejoblíbenějších jídel Čechů. Samozřejmě se jedná o tradiční pokrm naší země, který potěší svou chutí i způsobem přípravy. Nejdůležitější je především výběr surovin, které musí být samozřejmě čerstvé. Podívejme se, jaký druh zelí se nejlépe hodí k přípravě štoly.

Tradiční jídlo – guláš.

„Guláš“ je tradiční jídlo, které si získalo neuvěřitelnou popularitu a slávu. Hlavně díky své chuti. Kombinace mletého masa a rýže je něco úžasného a přidání rajčatové omáčky a vařených brambor jen podtrhuje chuť celého jídla.

Velmi důležitý je také způsob přípravy gulabčat. Správný výběr ingrediencí a vhodných koření má rozhodující význam. Ukazuje se, že z mladého zelí lze připravit vynikající gulabčata. Pokud nevěříte, vyzkoušejte tento recept a určitě nebudete zklamáni .

Toto je nejlepší zelí na zelné rolky. Už je v obchodech, čekal jsem na něj celý rok.

Gulabčata s mladým zelím

Mladé zelí je v tomto období velmi žádané a lze z něj připravit mnoho chutných pokrmů . Jedním z nich jsou voňavé zelné rolky. K jejich přípravě budeme potřebovat následující ingredience.

Ingredience na zelné rolky:

1 mladé zelí 1 kg

2 balení rýže po 100 g

2 lžíce majoránky

1 lžíce mleté sladké papriky

3 stroužky česneku

1 plochá lžíce jemné soli

1 čajová lžička mletého černého pepře

1 kg mletého vepřového masa

Ingredience na marinádu:

530 ml vody

160 g rajčatového protlaku 30

1,5 čajové lžičky cukru

1 čajová lžička jemné soli

8 zrn voňavého pepře

3 bobkové listy

Toto je nejlepší zelí na zelné rolky. Už je v obchodech, čekal jsem na něj celý rok.

Jak připravit chutné zelné rolky?

Aby byly zelné rolky chutné, je třeba znát správný recept .

Nejprve přiveďte vodu k varu, přidejte půl čajové lžičky soli a lžíci octa. Z kapusty vyřízněte jádro a listy spařte . Poté je sceďte a dejte na talíř.

Do misky dejte vařenou rýži a mleté maso, přidejte koření a prolisovaný česnek. Vše promíchejte . Poté vezměte zelné listy, dejte na ně část náplně a stočte je do rolád.

Dno hrnce vyložte zelnými listy a pak do nich pevně rozložte zelné rolky. Mezitím připravte marinádu: do nádoby nalijte vodu, přidejte rajčatový protlak, cukr, sůl, voňavý pepř a bobkový list. Tuto směs nalijte do hrnce se zelnými rolkami .

Přiveďte vše k varu a poté vařte na mírném ohni ještě 1,5 hodiny . Po uplynutí této doby vypněte plyn a zapečené rolky nechte pod pokličkou.

Takto připravené zapečené rolky můžete podávat s bramborami a oblíbeným salátem.

Přejít nahoru