Pro vaši příští zahradní párty: ricottová omáčka s pečenými jahodami

Požitek v rekordním čase: naše ricottová omáčka s pečenými jahodami vytváří nečekanou kombinaci chutí.

Křupavý chléb, jemná ricotta a sladké jahody, dušené s balzamikovým octem a medem: zní to dost chutně na to, abyste se do toho pustili? My si to také myslíme! Naše ricottová omáčka s pečenými jahodami bude ideálním doplňkem vašeho příštího grilování nebo pikniku v parku. Zde je recept.

Recept na ricottovou omáčku s pečenými jahodami

I když počasí zatím není vždy příznivé, už se těšíme na grilování a pikniky. Proto by neměly chybět správné recepty, kterými můžeme překvapit a potěšit své blízké v různých dnech.

Pro vaši příští zahradní párty: ricottová omáčka s pečenými jahodami

Ať už jsme pozváni na jarní zahradní párty, grilování nebo nedělní piknik v parku, máme rádi jednoduché, ale rafinované recepty. Samozřejmě vám je nechceme tajit. Dnes vám ukážeme, jak připravit pikantní ricottovou omáčku s pečenými jahodami. Příprava zabere méně než půl hodiny. Seznam ingrediencí je také přehledný.

Hlavní atrakcí jsou bezpochyby jahody. Dokud jsou v sezóně, podáváme je ve všech možných variantách. Tentokrát je marinujeme v tmavém balzamikovém octu a medu a poté pečeme v troubě. Zatímco se sladké červené plody pečou, připravíme omáčku.

K tomu smícháme ricottu s rozdrceným stroužkem česneku, trochou citronové šťávy, kapkou olivového oleje a čerstvou zeleninou, dochutíme solí a pepřem.

Když jsou jahody hotové, necháme je několik minut vychladnout, přidáme do omáčky, pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem a podáváme. Nejlépe se hodí k čerstvým plackám nebo křupavé ciabattě. Dobrou chuť!

Omáčka z ricotty s pečenými jahodami

Ingredience

  • 300 g jahod
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazek bazalky
  • 1 svazek tymiánu
  • 250 g ricotty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 organické citronové šťávy
  • 1 lžička chilli vloček
  • Sůl a pepř podle chuti.
  • Pro vaši příští zahradní párty: ricottová omáčka s pečenými jahodami

Příprava

  • Předehřejte troubu na 200 °C (horní/spodní ohřev).
  • Jahody umyjte, zbavte stopek a rozkrojte na poloviny. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Jahody smíchejte s balsamikovým octem a medem tak, aby byly dobře pokryté.
  • Pečte je v troubě 12–15 minut, dokud nezkaramelizují a nezměknou. Poté je nechte trochu vychladnout.
  • Očistěte a prolisujte stroužek česneku lisem na česnek. Bazalku umyjte, osušte a nakrájejte na jemno. Odtrhněte lístky tymiánu z větviček.
  • Ricottu dejte do misky a míchejte, dokud nevznikne krémová hmota. Přidejte česnek, olivový olej, citronovou šťávu, chilli vločky a nasekanou zeleninu. Vše důkladně promíchejte, dochuťte solí a pepřem.
  • Ricottovou omáčku dejte do mělké misky. Na vrch dejte smažené jahody, pokapejte olivovým olejem a podle chuti několika kapkami balzamikového octa.
  • Podávejte s opečeným bagetou, krekry nebo zeleninovými tyčinkami.
Přejít nahoru