Připravuji to na večeři, ne jako karbanátky nebo předkrm. Placky s masem: klasický recept

Jeden z klasických receptů na chutné a syté zapékané pokrmy, na který mnozí zapomněli kvůli množství inovativních způsobů přípravy. Vše je velmi jednoduché a rychlé.

K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • kuřecí prsa, 500 g;
  • smetana a majonéza, po 100 g;
  • vejce, 1 ks;
  • sůl, pepř, koření;
  • mouka, 100 g.
  • Připravuji to na večeři, ne jako karbanátky nebo předkrm. Placky s masem: klasický recept

Na přípravu brambor:

  • brambory, 600 g;
  • sůl, koření na brambory, strouhanka;
  • rostlinný olej, 3 lžíce.

Postup pečení

Maso nakrájejte na malé kousky, smíchejte s vejcem, zakysanou smetanou a majonézou, osolte, opepřete, přidejte různé koření podle chuti, přidejte mouku a promíchejte.

Brambory

osolte, nechte 5 minut odstát, vymačkejte

Přidejte pepř a koření

lžíci do hrnce

Smažte hranolky na rostlinném oleji z obou stran do zlatova.

Přejít nahoru