Není nic lepšího než chutný salát s majonézou. Tentokrát nemáme na mysli slavný zeleninový salát, ale salát z ředkviček a vajec. Kombinace chutí je prostě úžasná a příprava je jednoduchá a nezabere moc času. Seznamte se s receptem a hned si ho zamilujete.
Salát je dobrý ke všemu.
Saláty jsou jedním z nejlepších jídel, které lze připravit pro mnoho příležitostí. Jsou ideální k večeři, jako druhý snídaně nebo jako svačina mezi jídly. Oceňujeme je nejen pro jejich univerzálnost, ale především pro jejich chuť a jednoduchost přípravy. Z těchto důvodů doporučujeme recept na salát z ředkviček a vajec.
Jídlo má fantastickou chuť, i přes použití majonézy zůstává lehké a zároveň syté. Naučte se jemnosti přípravy a vyzkoušejte jeho chuť ve své vlastní kuchyni. Doporučujeme připravit dvojitou porci, protože než se nadějete, vaše rodina už bude dojídat poslední kousek. Připravte si ho a ochutnejte sami.
Ingredience salátu
Salát z ředkviček a vajec se díky ingrediencím připravuje rychle. Je jich málo, takže jejich přípravou nestrávíte mnoho času. Kromě dvou zmíněných surovin budete potřebovat také sýr, šunku a několik dalších přísad, které podtrhnou chuť celého jídla. Více informací o dalších potřebných surovinách najdete v seznamu níže.
Ingredience
1 svazek ředkviček
5 vajec
150 g žlutého sýra
150 g šunky
1 svazek zelené cibule
majonéza
pepř
sůl
Recept na salát z ředkviček a vajec
Šunku nakrájejte na tenké proužky . Položte je na dno mísy nebo salátové mísy. Vařená vejce oloupejte a nakrájejte na jemno. Rozložte je na šunku. Osolte a opepřete. Na povrch dejte tři lžíce majonézy a rozetřete ji .
Omyjte zelenou cibuli, nakrájejte ji na jemno a rozhoďte. Posypte vše sýrem nastrouhaným na hrubém struhadle. Pokryjte stejným množstvím majonézy a rovnoměrně ji rozetřete po povrchu.
Ředkvičky důkladně umyjte. Poté je nastrouhejte na hrubém struhadle. Na vrch dejte zeleninu. Salát můžete ozdobit čtvrtinami vajec, zelenou cibulkou a listy salátu.