Těstoviny s houbami jsou dobrým nápadem na chutnou a rychlou večeři. Jídlo však můžete obohatit o jednu ingredienci, která jeho chuť ještě vylepší. Co můžete přidat do těstovin s houbami, aby chutnaly ještě lépe? Tajnou ingrediencí tohoto receptu je modrý sýr, který se perfektně hodí k ostatním ingrediencím. Seznamte se s jednoduchým a rychlým receptem na těstoviny s houbami a modrým sýrem.
Hodí se modrý sýr k těstovinám?
Pokud si kladete otázku, zda lze do těstovin přidat modrý sýr, odpověď najdete v tomto receptu. Tento druh sýra se velmi dobře hodí k různým druhům těstovin. Jeho intenzivní chuť a krémová konzistence skvěle doplňují tento typ pokrmů. Modrý sýr se také skvěle hodí k houbám. Je to lahodná trojice, která vás potěší svou chutí.
Které modré sýry se nejlépe hodí k těstovinám?
- Gorgonzola – má intenzivní chuť a krémovou konzistenci, skvěle se hodí k přípravě smetanových omáček na těstoviny a zapékaných pokrmů.
- Roquefort – je drobivý, má ostrou a slanou chuť, měl by se používat s mírou, protože je velmi intenzivní.
- Camembert a Brie – oba sýry mají jemnou a krémovou chuť, jsou měkké, lze je přidávat do omáček, zapékaných pokrmů nebo podávat s těstovinami.
Jak připravit těstoviny s houbami a modrým sýrem?
Recept na chutnou a voňavou těstovinu s houbami a modrým sýrem je nejen jednoduchý. Je to rychlý recept na chutnou večeři pro celou rodinu. Seznam ingrediencí je krátký a obsahuje produkty, které lze snadno koupit po celý rok. Lze je zakoupit i v malých obchodech s potravinami.
Jak připravit chutnou domácí večeři s těstovinami, houbami a modrým sýrem v hlavní roli? Pokud si vyberete tento osvědčený recept, jídlo se určitě povede a potěší chuťové buňky všech členů rodiny.
- Krok 1 – příprava těstovin
- Krok 2 – osmažení cibule a hub
- Krok 3 – přidání smetany a modrého sýra
- Krok 4 – Smíchejte omáčku s těstovinami.
Jak podávat těstoviny s houbami a modrým sýrem?
Toto je jednoduchý a rychlý recept na chutnou večeři pro celou rodinu, proto je dobré ho mít po ruce. Toto lahodné jídlo potěší každého gurmána a skvěle vás nasytí. K jídlu můžete připravit barevný salát s vinaigrette zálivkou nebo krutony s česnekovým máslem. Těstoviny s houbami a modrým sýrem se posypávají petrželkou, kterou ale můžete nahradit čerstvou bazalkou. Milovníci pikantních chutí mohou do omáčky přidat špetku chilli, aby byla trochu ostřejší.
INGREDIENCE
- 500 g těstovin (penne, spaghetti nebo jiné)
- 500 g hub
- 150 g modrého sýra
- 2/3 sklenice husté smetany
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jemně nasekané petrželky
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
PŘÍPRAVA KROK ZA KROKEM
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a odložte stranou.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli do sklovata.
- Přidejte nakrájené houby a olej. Smažte, dokud nezačnou hnědnout a voda se neodpaří.
- Přilijte smetanu a přidejte rozdrobený modrý sýr. Promíchejte a přiveďte k varu.
- Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte. Zahřívejte několik minut a neustále míchejte.
- Podávejte k večeři posypané nasekanou petrželkou.