Toto je nejlepší letní dezert. Recept na lahodné jahodové tiramisu

Jaké jednoduché dezerty lze připravit v létě? Dny se oteplují a v tomto ročním období není nic lepšího než lehká, osvěžující sladkost.

Konec května a červen jsou samozřejmě začátkem sezóny jahod . Nelze popřít, že se jedná o jedno z nejoblíbenějších ovoce mezi Čechy. Není divu. Jsou chutné, sladké a skvěle doplňují různé pokrmy. Můžete je použít k přípravě koláčů, knedlíků a dokonce i lahodného tiramisu. Recept na tento italský dezert nedávno představil šéfkuchař.

Jaký dezert chutná nejlépe v horkém počasí? Připravte si jahodové tiramisu od italského šéfkuchaře

Toto je nejlepší letní dezert. Recept na lahodné jahodové tiramisu

Matteo Brunetti je populární šéfkuchař a internetový autor. Širokou popularitu získal v roce 2017, kdy se zúčastnil „MasterChef“ , kde obsadil čtvrté místo. Od té doby si jeho recepty oblíbili, protože se neustále vrací k tradiční italské kuchyni. Své pokrmy pravidelně publikuje na sociálních sítích, hlavně na Instagramu. Tam také nedávno zveřejnil recept na jahodové tiramisu. Vypadá úžasně a chutná ještě lépe, proto stojí za to ho připravit, dokud je toto ovoce v sezóně . Recept je velmi jednoduchý.

Nejrychlejší jahodové tiramisu. Jaké ingredience si mám připravit?

K přípravě jahodového tiramisu budeme potřebovat následující ingredience:

  • 500 gramů jahod,
  • 500 gramů mascarpone,
  • 5 vajec,
  • 5 lžic cukru,
  • lžíce moučkového cukru,
  • citron,
  • hrst lístků máty
  • lžíce vanilkového extraktu,
  • velké balení podlouhlých sušenek,
  • 80 gramů limoncella (podle chuti)
  • Toto je nejlepší letní dezert. Recept na lahodné jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu s mascarpone. Postupný recept

  1. Nejprve jahody důkladně umyjte a osušte, poté odřízněte stopky.
  2. Polovinu ovoce vložte do mixéru. Přilijte limoncello, přidejte hrst máty a vše mixujte do hladké omáčky. Přidání alkoholu není nutné – pokud dezert budou ochutnávat i děti, můžete ho nahradit čistou vodou .
  3. Zbylé nerozmixované jahody vložte do hrnce, přidejte moučkový cukr, šťávu z celého citronu a nastrouhanou citronovou kůru. Vařte několik minut, poté rozmixujte do husté omáčky. Nechte vychladnout.
  4. Dalším krokem je oddělit žloutky od bílků. Vložte žloutky do čisté misky, přidejte cukr a vše rozšlehejte do hladka. Poté přidejte mascarpone a vanilkový extrakt a znovu promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
  5. Dno obdélníkové nebo čtvercové formy potřete tenkou vrstvou vaječno-smetanové směsi. Poté namočte sušenky do jahodové omáčky, kterou jsme připravili na začátku, a pevně je položte na dno. Sušenky se musí přesně dotýkat po okrajích, aby byl dezert pevný.
  6. Sušenky potřete další vrstvou krému a poté přidejte trochu jahodové omáčky z hrnce. Poté tento postup opakujte – znovu sušenky, krém a omáčka.
  7. Dessert zakryjte potravinářskou fólií a vložte na několik hodin do lednice. Po uplynutí této doby bude pokrm připraven k podávání. Nakonec můžete dezert ozdobit jahodami a mátou, pokud jste všechny ingredience nevyužili dříve.
Přejít nahoru