Smíchejte s tvarohem. Usazeniny se nebudou hromadit ve střevech

Tento produkt se často objevuje v jídelníčku lidí, kteří dbají na svou postavu a vedou fyzicky aktivní životní styl. Na jedné straně je tvaroh zdrojem bílkovin, na druhé straně je nízkokalorický. Jeho charakteristická zrnitá struktura z něj činí zajímavý doplněk stravy. Další výhodou je možnost snadného vylepšení jeho chuťových a výživových vlastností – stačí si vybrat vhodné přísady do tvarohu.

Proč jíst tvaroh?

Naštěstí nemusíte plánovat dlouhý výlet za město, abyste si nakoupili tvaroh. Je to snadno dostupný produkt, který najdete v regálech téměř každého obchodu s potravinami. Tuto skutečnost stojí za to využít, protože se nejedná pouze o chutnou svačinu, ale také o zdroj prospěšných látek.

Smíchejte s tvarohem. Usazeniny se nebudou hromadit ve střevech

Tvaroh je především zdrojem cenných bílkovin, které podporují růst a regeneraci svalů. Zároveň zásobuje organismus cennými minerály, jako je vápník, který podporuje zdraví kostí. Je také zdrojem vitamínů A, D a B.

Je dobré začít den mléčnými výrobky a jíst je k snídani.

Vzhledem k nízkému obsahu tuku je tvaroh vynikající volbou nejen pro sportovce, ale i pro lidi, kteří dbají na udržení zdravé hmotnosti. Často se objevuje v jídelníčku lidí, kteří dodržují dietu na hubnutí . Ukazuje se, že jeho vlastnosti i chuť lze snadno „upravit“. Jaké přísady do tvarohu jsou nejzdravější?

Přidejte do tvarohu. Vaše střeva vám poděkují

Lněné semínko je bohaté na vlákninu a omega-3 mastné kyseliny, které mají příznivý vliv na srdce a celý krevní oběh. Přidejte lžíci semen na 100 g tvarohu . Mají uklidňující účinek na sliznici žaludku a střev, zlepšují peristaltiku, což pomáhá předcházet zácpě a tvorbě usazenin.

S čím jíst tvaroh? Přidejte aromatické koření

Ačkoli skořice se spojuje s dezerty, zejména s tradičním jablečným koláčem, má mnoho cenných a prospěšných vlastností. Dobře se hodí také k tvarohu. Voňavé koření pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, což přispívá k udržení zdravé hmotnosti. Díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem podporuje imunitu. Skořice stimuluje produkci trávicích šťáv v těle, což umožňuje účinnější vstřebávání živin z potravy.Smíchejte s tvarohem. Usazeniny se nebudou hromadit ve střevech

Křupavá přísada plná zdraví

Ořechy se již dávno osvědčily jako zdravé potraviny, které by měly být součástí každodenního jídelníčku. Nechcete je jíst samostatně a hledáte způsoby, jak je chutně zařadit do svého jídelníčku? Nebojte se je kombinovat s tvarohem. V tomto kontextu si zvláštní pozornost zaslouží vlašské ořechy , protože jsou vynikajícím zdrojem zdravých tuků, rostlinných bílkovin, vitamínů a minerálů, zejména hořčíku.

Nakrájejte několik kousků a přidejte je do tvarohu, například k snídani. Vlašské ořechy zlepšují funkci mozku a nervového systému . Složky, které obsahují, mají příznivý vliv na paměť a koncentraci a také bojují proti únavě. Mastné kyseliny, kterých je v ořechách hodně, pomáhají snižovat hladinu „špatného“ cholesterolu.

Přejít nahoru