Recept na nakládanou ředkvičku. Ideální do sendvičů.

Pokračujeme v rozšiřování sortimentu našich konzervovaných produktů. Nemusíme se omezovat pouze na nakládané okurky a zelí. Mnohé druhy zeleniny se skvěle skladují v sklenicích, například ředkvičky.

Nakládaná ředkvička

Křupavá zelenina s charakteristickou ostrou chutí, kterou stojí za to připravit na zimu. Je to krásná vzpomínka na léto. A když ji náhodou najdete v obchodě mimo sezónu, obvykle vypadá jako smutná karikatura sama sebe.

Recept na nakládanou ředkvičku. Ideální do sendvičů.

Zatímco konzervy z ředkvičky – jak nakládané, tak solené, jako v tomto případě – jsou prostě vynikající. Částečně je to dáno tím, že ředkvička má velmi hustou strukturu. Proto je v nakládané formě odolná vůči zubům a je skvělou pochutinou, například na sendviče.

Velká bílá ředkev, kterou také často najdeme v obchodech, se pro takové konzervy skvěle hodí.

Ingredience

3 svazky ředkviček

½ l vinného octa

3 lžíce cukru

2 lžíce soli

Mladý česnek

Vonný pepř, bobkový list

Pepř

Jak připravit marinádu na ředkvičky

Recept na nakládanou ředkvičku. Ideální do sendvičů.

Ředkvičky důkladně umyjte. Nakrájejte je na plátky (nebo větší na půlkruhy) o tloušťce 4–5 mm. Sterilizujte sklenice a víčka.

Na dno každé sklenice dáme dva oloupané stroužky česneku, několik zrnek pepře, 1 bobkový list, 2 zrnka voňavého pepře. Ředkvičky pevně naskládejte do sklenic a nechte 1 cm volného okraje.

V hrnci smíchejte ocet s 1 litrem vody. Přidejte sůl a cukr. Promíchejte a zapněte plyn.

Když tekutina začne vřít, rozlijte ji do sklenic a uzavřete sterilizovanými víčky. Pasterizujte v hrnci vyloženém utěrkou nebo v troubě při teplotě 130 stupňů. Konzervy vraťte zpět do spíže a ujistěte se, že jsou všechna víčka prohnutá.

Přejít nahoru