Kuře po toskánsku – jednoduchá večeře ve stylu italské trattorie, která potěší celou vaši rodinu.

Pokud hledáte nápad na chutnou, zdravou a lehkou večeři, kuře po toskánsku je ideálním řešením. Jedná se o velmi jednoduché jídlo inspirované kuchyní slunné Itálie. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm, a překvapte svou rodinu dokonalou kombinací chutí.

Šťavnaté kuře v smetanové omáčce s sušenými rajčaty a čerstvými listy špenátu – zní to lákavě? Jedná se o hodnotné a výživné jídlo, které se skvěle hodí k rýži, těstovinám nebo bramborové kaši. Přidání aromatických bylinek ještě více umocní chuť a vůně linoucí se vzduchem vás vybízí k ochutnání.

Kuře po toskánsku – jednoduchá večeře ve stylu italské trattorie, která potěší celou vaši rodinu.

Kuře po toskánsku – recept. Jaké ingredience jsou potřebné k přípravě tohoto jídla?

Ideální jídla jsou ta, která jsou chutná, zdravá a snadná na přípravu. Kuře po toskánsku bezpochyby patří do této skupiny. Recept na toto lahodné jídlo je inspirován italskou kuchyní, ale samo o sobě není tradičním italským pokrmem. K přípravě této chutné večeře budete potřebovat následující ingredience :

  • 4 samostatná kuřecí prsa
  • 150 g čerstvého mladého špenátu
  • 100 g sušených rajčat (celých nebo nakrájených na proužky)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml smetany 30 % nebo 36 %
  • 125 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 100 g sýra mascarpone
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného bazalky

Jednoduchý postup přípravy kuřete po toskánsku. Postupujte podle pokynů.

Toto lahodné jídlo můžete připravovat každý den i při zvláštních příležitostech, protože má vynikající chuť a hodí se pro nejrůznější situace. Jednoduchý recept na kuře po toskánsku vypadá takto:

Kuře po toskánsku – jednoduchá večeře ve stylu italské trattorie, která potěší celou vaši rodinu.

  • Kuřecí prsa očistíme od blány a nakrájíme podélně na tenčí plátky.
  • Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej, poté kuře osmažte z obou stran dozlatova.
  • Během smažení maso osolte a opepřete z obou stran.
  • Do hrnce dáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  • Přidáme také sušené rajčata nakrájené na proužky.
  • Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  • Smetanu nalijeme do šálku a smícháme s malým množstvím omáčky z pánve.
  • Vylijte temperované smetany do hrnce a vařte pod pokličkou několik minut.
  • Přidejte nastrouhaný parmazán a po chvíli mascarpone, důkladně promíchejte.
  • Po několika minutách přidejte špenát, snižte teplotu a duste pod pokličkou patnáct minut.
  • Dochuťte bazalkou, oreganem, solí a pepřem.
  • Hotové jídlo podávejte s oblíbenými přílohami.

Jak uvařit kuře po toskánsku? Přidejte ještě více ingrediencí

Výše uvedený recept můžete libovolně upravit podle svých chuťových preferencí. Jak připravit modifikované kuře po toskánsku? Zde je několik návrhů:

  • Chuť pokrmu můžete obohatit velkým množstvím čerstvé zelené natě – výborně se hodí tymián, rozmarýn a nasekaná petržel.
  • Do omáčky můžete přidat olivy nebo kapary , které ještě více podtrhnou středomořský charakter pokrmu.
  • K přípravě pokrmu můžete také použít parmskou šunku nebo pancettu , které mu dodají příjemnou uzenou chuť.
Přejít nahoru