Jednoduchý recept na líné pelmeny. Přidejte místo brambor. Budou chutné a nadýchané, jako od babičky.

Co uvařit k večeři rychle a levně? Pokud chcete výživné a syté jídlo, ale nechcete trávit mnoho času v kuchyni, máme pro vás skvělý nápad. Připravte si jednoduchým způsobem měkké a nadýchané pelmeny. Za ingredience zaplatíte pár korun, ale jídla bude dost pro celou rodinu.

K večeři Češi obvykle jedí masová jídla s bramborami, rýží nebo obilninami. Jsou to osvědčená a chutná jídla, ale mnoha lidem už možná lezou krkem. Dobrou alternativou budou knedlíky, například líná. Jsou velmi podobné slavným kopytům, ale jejich příprava je mnohem jednodušší. Podívejte se na náš recept .

Jednoduchý recept na líné pelmeny. Přidejte místo brambor. Budou chutné a nadýchané, jako od babičky.

V případě kopytky je základem vařený brambor. Z nich lze také připravit líná pelmeni, ale tuto ingredienci lze vynechat. Nejdůležitější jsou tvaroh, vejce a mouka . Pokud máte málo času a nechcete ho trávit čištěním a vařením brambor, můžete místo nich použít bramborovou mouku. Pelmeni budou stejně nadýchané a měkké. Jejich největší výhodou je, že je lze podávat různými způsoby. Skvěle se hodí jako příloha k masu , ale jsou také chutné samy o sobě, například s omáčkou, sýrem nebo máslem a cukrem.

Co si můžete uvařit k večeři z jednoduchých surovin? Připravte si všechny potřebné ingredience.

K přípravě líných pelmení budeme potřebovat následující ingredience:

  • 400 g tučného nebo polotučného tvarohu,
  • 20 gramů bramborové mouky,
  • sklenice pšeničné mouky,
  • vejce,
  • sůl.
  • Jednoduchý recept na líné pelmeny. Přidejte místo brambor. Budou chutné a nadýchané, jako od babičky.

Jak připravit chutné líná pelmeni? Postupný recept

  1. Nejprve se věnujeme tvarohu. Přesuňte ho do velké mísy, dochuťte špetkou soli a vidličkou rozmačkejte na drobnou kaši. Pokud máte možnost, můžete sýr rozemlít v mlýnku na maso. Čím jemnější, tím lepší.
  2. Poté do rozdrobeného tvarohu přidejte jedno vejce a vše promíchejte.
  3. Posypte moukou prkénko nebo širokou čistou pracovní desku a přendejte na ni sýrovou hmotu. Přidejte zbývající mouku (bramborovou a pšeničnou) a vše promíchejte, až vznikne homogenní těsto. Pokud těsto příliš lepí na ruce, můžete je posypat moukou, ale snažte se to nedělat příliš často, aby těsto nebylo příliš tuhé.
  4. Z připraveného těsta vytvarujte dvě kuličky, poté je zploštěte a roztáhněte, aby vznikl podlouhlý váleček.
  5. Ostrým nožem nakrájejte váleček na pelmeny podobné kopýtka. Jejich šířka by měla být asi 2 centimetry.
  6. Nalijte vodu do velkého hrnce, přidejte sůl a přiveďte k varu. Poté opatrně přidejte líná pelmeni a vařte. Jakmile vyplavou na povrch, ihned je vyjměte naběračkou. Pelmeni doporučujeme dát do síta, aby se zbavily přebytečné vody. Jakmile trochu vychladnou, můžete je podávat.
Přejít nahoru