Toto jídlo má nízký obsah sacharidů a je zdrojem vitamínu D pro organismus.
Pokud je v středomořské kuchyni něco opravdu lákavého, jsou to pokrmy řeckého původu, jako je tento recept, který je stejně rychlý a jednoduchý jako chutný a pomůže nám připravit večeři bohatou na bílkoviny v co nejkratším čase.
Strapaciada nebo míchaná vejce s rajčaty a sýrem feta
Jeho původní název je strapatada, ale ve skutečnosti se jedná o nic jiného než chutnou, krémovou, kořeněnou míchanou vejce s rajčaty a sýrem feta , která je také vynikajícím zdrojem kvalitních bílkovin s nízkým obsahem sacharidů na večeři.
K přípravě budeme potřebovat: 3 vejce, 50 gramů sýra feta, zralé rajče , cibuli a stroužek česneku, stejně jako různé koření, mezi nimiž vyniká kmín, sladká paprika, mletý černý pepř, čerstvý tymián a sůl nebo cukr podle chuti.
Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli a stroužek česneku, poté je osmažíme na mírném ohni na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje z prvního lisování.
Smažíme asi 5 minut, mezitím rozpůlíme rajče a nastrouháme ho na struhadle, zbavíme slupky .
Přidejte do pánve nastrouhaná rajčata a koření podle chuti a smažte ještě pár minut nebo dokud se rajčatová šťáva neodpaří.
Nakonec přidejte do hrnce rozšlehaná vejce a vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud nebudou opravdu krémová a propečená.
Když omáčka začne hustnout, přidejte nastrouhaný nebo rozdrobený sýr feta , promíchejte, aby se rovnoměrně rozložil, sejměte pánev z ohně a ihned podávejte.
Toto jídlo můžeme podávat na čerstvě upečeném celozrnném toastu, abychom recept obohatili o výživnou hodnotu, nebo ho můžeme podávat jen s čerstvými listy, pokud chceme zachovat nízký obsah sacharidů v tomto řeckém receptu, který je díky vysokému obsahu bílkovin velmi chutný a sytý.