Italské placky s rajčaty za 10 minut

Tyto italské placky jsou ideální pro rychlý oběd nebo jako čerstvé jídlo v horkém dni. Kombinace pestem, mozzarellou a rajčaty vytváří klasickou italskou chuť, která je vždy dobrá. Navíc jsou hotové za pár minut a můžete si je snadno vzít s sebou.

Obtížnost tohoto receptu: snadné.

Vegetariánský recept.

Ingredience

Na 2 kusy

  • 2 střední rolky (Santa Maria)
  • 2 hrsti rukoly
  • 2 lžíce pestem
  • 1 kulička mozzarelly
  • 2 lžíce parmazánu
  • 8 cherry rajčat (nakrájených)
  • Italské placky s rajčaty za 10 minut

Příprava

  1. Placky potřete tenkou vrstvou pestem a rovnoměrně ho rozetřete po okrajích.
  2. Rukolu položte na pesto tak, aby byla rovnoměrně rozložena po celé ploše placky.
  3. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a položte na rukolu. Ujistěte se, že je mozzarella rovnoměrně rozložena, aby každý kousek byl jemný a krémový.
  4. Na mozzarellu položte plátky cherry rajčat a posypte parmazánem pro dodání pikantní chuti.
  5. Rolky pevně stočte. Pro dosažení nejlepšího výsledku je pevně zabalte do alobalu a dejte na chvíli do lednice, aby držely pohromadě.
  6. Před podáváním nebo pokud si chcete placky vzít s sebou, je můžete rozkrojit na polovinu.
  7. Tip: Tyto placky jsou také velmi chutné s grilovanou zeleninou, například s paprikou nebo cuketou. Jídlo tak bude o něco sytější a chutnější.
Přejít nahoru