Tyto italské placky jsou ideální pro rychlý oběd nebo jako čerstvé jídlo v horkém dni. Kombinace pestem, mozzarellou a rajčaty vytváří klasickou italskou chuť, která je vždy dobrá. Navíc jsou hotové za pár minut a můžete si je snadno vzít s sebou.
Obtížnost tohoto receptu: snadné.
Vegetariánský recept.
Ingredience
Na 2 kusy
- 2 střední rolky (Santa Maria)
- 2 hrsti rukoly
- 2 lžíce pestem
- 1 kulička mozzarelly
- 2 lžíce parmazánu
- 8 cherry rajčat (nakrájených)
Příprava
- Placky potřete tenkou vrstvou pestem a rovnoměrně ho rozetřete po okrajích.
- Rukolu položte na pesto tak, aby byla rovnoměrně rozložena po celé ploše placky.
- Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a položte na rukolu. Ujistěte se, že je mozzarella rovnoměrně rozložena, aby každý kousek byl jemný a krémový.
- Na mozzarellu položte plátky cherry rajčat a posypte parmazánem pro dodání pikantní chuti.
- Rolky pevně stočte. Pro dosažení nejlepšího výsledku je pevně zabalte do alobalu a dejte na chvíli do lednice, aby držely pohromadě.
- Před podáváním nebo pokud si chcete placky vzít s sebou, je můžete rozkrojit na polovinu.
- Tip: Tyto placky jsou také velmi chutné s grilovanou zeleninou, například s paprikou nebo cuketou. Jídlo tak bude o něco sytější a chutnější.