Ingredients for the biscuit dough:
- 4 eggs
- 100 g sugar
- 1 packet vanilla sugar
- 1 pinch salt
- 1 organic lemon
- 100 g flour
- 1 tsp baking powder
- Ingredience na krém
Předehřejte troubu na 200 stupňů (horní/spodní ohřev). Plech vyložte pečícím papírem. Citron umyjte a nastrouhejte na jemné struhadle 1 čajovou lžičku kůry. Vložte vejce, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl do velké mísy a mixérem míchejte 5–6 minut, dokud nevznikne lehká krémová hmota. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a opatrně přidejte do vaječné směsi. V těstě je nutné zachovat malé bublinky vzduchu.
Těsto rovnoměrně a opatrně rozetřete na plech. Pečte v předehřáté troubě asi 10 minut, dokud piškot není zlatožlutý. Čistou kuchyňskou utěrku posypte cukrem. Ještě horký piškot překlopte na utěrku a opatrně sejměte papír na pečení. Obraťte plech tak, aby tmavší strana byla nahoře a později se stala vnitřní stranou. Pomocí utěrky srolujte piškot podél delší strany a nechte ho úplně vychladnout.
Ingredience na krém:
- 500 g jahod
- 200 g jahodového džemu
- 100 g smetany
- 1 balení zahušťovadlo na smetanu
- 200 gmascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 snítkatymiánu
Jahody umyjte, očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Do misky dejte smetanu, zahušťovač smetany, mascarpone, vanilku a moučkový cukr a ručním mixérem vyšlehejte do husté hmoty. Oddělte lístky tymiánu od stonků, lehce je nasekejte a přidejte do smetany.
Opatrně rozbalte piškot a potřete ho jahodovým džemem. Rovnoměrně rozetřete mascarpone krém a navrch rozložte dvě třetiny jahod. Opatrně piškot srolujte do rolády. Ozdobte povrch kousky smetany a zbývajícími jahodami. Před podáváním nechte alespoň 30 minut vychladit.