Tento přírodní nápoj je ideální pro udržení hebkosti pokožky a také zlepšuje trávení.
Kolagen prodlužuje život, zejména dobrý život . Podporuje mnoho procesů v našem těle, podobně jako dobrý kuchař, který věnuje pozornost všem procesům přípravy: od zdraví pokožky po klouby , pevnost cév krevního systému a sliznice střev. S věkem se však jeho produkce snižuje a abychom mohli i nadále těžit z jeho prospěšných vlastností, je nutná vnější podpora, ať už ve formě doplňků stravy nebo potravin, které ho obsahují. Jedním z takových prostředků je tekutý přípravek, který kombinuje několik prvků, díky čemuž je nejen účinný, ale i chutný. Ingredience lze snadno najít v supermarketech a různých obchodech s potravinami.
Například šťáva v kombinaci s ostružinami, hrozny a borůvkami stimuluje produkci kolagenu: je to vidět na pokožce, zmírňuje záněty a zlepšuje trávení. K přípravě stačí smíchat v mixéru hrst každého ovoce (předem umytého), 200 mililitrů vody a podle chuti lžíci medu . Poté stačí směs promíchat: pokud osoba, která nápoj pije, nemá ráda hustší konzistenci a preferuje tekutější formu, stačí ji přecedit.
Přínos ostružin, hroznů a borůvek
Role ostružin v tomto lahodném fialovém nápoji spočívá v obsahu vitamínu C, který je nezbytný pro syntézu kolagenu. Je také antioxidantem, a proto přispívá k prodloužení života buněk tím, že posiluje jejich membrány. Co se týče hroznů, které jsou také antioxidanty díky obsahu polyfenolů, jsou stejně bohaté na vitamín C a zmírňují chuť ostružin, čímž jim dodávají nové odstíny.
Černý rybíz obsahuje velké množství antokyanů a také vitamín C , který bojuje proti volným radikálům a jejich destruktivnímu působení na pokožku a klouby. Med, přírodní sladidlo, dodává lehkou chuť a neměl by se v tomto receptu používat příliš často, i když je také protizánětlivý a má antibiotické vlastnosti.