Věděli jste, že pomocí mikrovlnné trouby můžete připravit pečené brambory během chvilky? My vám to prozradíme.
Brambory pečené v mikrovlnné troubě
Přiznám se, že v pracovní dny nemám na vaření moc času, proto vždy hledám rychlé a efektivní recepty, abych mohla sestavit denní jídelníček, zejména pokud jde o přípravu rychlé a zdravé večeře . Pokud je to u vás stejné, dnes vám nabídnu nápad, který často vařím a který mi usnadňuje život: pečené brambory . S omáčkou barbecue nebo jednoduchým majonézou jsou vždy ideálním doplňkem. Možná si říkáte: „Brambory se vaří věčnost, ať už je pečete nebo vaříte.“ Ano, máte pravdu, ale s pomocí mikrovlnné trouby je uvaříte za pouhých 6 minut. Ano, ano, čtete správně.
Trik je velmi jednoduchý. Několik středně velkých brambor důkladně očistěte pod tekoucí vodou, abyste odstranili nečistoty (pokud jsou velmi špinavé, otřete je malým kartáčem), propíchněte je po celé ploše špízem a zabalte každý do mírně vlhké kuchyňské utěrky (můžete také použít ubrousek). Poté je vložte do mikrovlnné trouby na plný výkon na 6 minut a… hotovo. Vaše brambory budou měkké a připravené k použití v jakémkoli jídle! Aby byly brambory propečené, v polovině přípravy je otočte.
Pro tento trik obvykle používám středně velké brambory, ale pokud máte doma trochu větší, nebojte se: stačí prodloužit dobu vaření . A pokud jsou mini, zkraťte ji. Hlavní je, aby byly všechny stejné velikosti . Mějte na paměti, že pokud dáte větší kousky vedle menších do jednoho kruhu, některé se přepékají a jiné zůstanou syrové.
Pokud budete postupovat podle mých pokynů, za pár minut budete mít jemné, šťavnaté brambory. Jsem si jistý, že se stanou jedním z vašich hlavních zdrojů . Můžete je dokonce připravit pro případ neočekávaných okolností, kdy k jídlu nečekaně přijde host a budete potřebovat zvětšit porce. Budete vypadat skvěle.
Skvělý zdroj
Obvykle je podávám jako první chod nebo jako přílohu k jakémukoli masovému, vaječnému nebo rybímu jídlu. Nakrájené na plátky a ochucené pouze olejem, solí a pepřem jsou vynikající, ale můžete také přidat trochu voňavých bylinek (tymián, oregano, rozmarýn…), posypat je trochou papriky (sladké nebo pálivé) nebo přidat trochu kari .
Připravte si aioli omáčku k bramborám v mikrovlnné troubě.
Vložte vejce do mixéru, přidejte polovinu oloupaného a nasekaného stroužku česneku (aby omáčka nebyla příliš ostrá, odstraňte z něj semínka), lžíci citronové šťávy a 150 mililitrů světlého oleje. Přidejte sůl a začněte mixovat. Nejprve nechte mixér na dně sklenice a jakmile se omáčka začne měnit v emulzi, mixujte ji nahoru a dolů, dokud nezískáte hustou omáčku.
Recept, který si budete olizovat prsty
Pokud si chcete vyzkoušet, tady je velmi jednoduché a chutné jídlo s smaženými bramborami , které vám určitě bude chutnat a které můžete zařadit do svého denního jídelníčku. Součástí jídla jsou také smažená zelenina, smažené houby a trochu sýra Grana Padano.
Smažené brambory plněné zeleninou a houbami
Pro 4 osoby
Ingredience
- 250 g hub
- 8 středních brambor
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 4-5 zelených chřestů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vrchovatá lžíce nasekané petržele
- Několik plátků sýra Grana Padano.
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Krok za krokem
- Připravte brambory.Brambory umyjte, každý kousek zabalte do mírně vlhké kuchyňské utěrky a vložte do mikrovlnné trouby na plný výkon na 6 minut.
- Opečte zeleninu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno. Papriku oloupejte a odstraňte tvrdou část. Obojí umyjte a nakrájejte na kousky. Vložte tři druhy zeleniny do pánve s olejem, dochuťte solí a pepřem a opečte do měkka.
- Opečte houby. Odstraňte z hub zemitou část, rychle je opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Oloupejte stroužek česneku a nasekejte ho. Rozehřejte pánev s olejem a opečte houby s česnekem. Dochuťte solí a pepřem.
- Připravte petrželové máslo.Nakrájenou petržel dejte do misky a důkladně promíchejte se 4 lžícemi oleje.
- Naplňte bramboryNa povrchu brambor udělejte nožem dva zářezy ve tvaru klínu, odstraňte většinu dužiny a dochuťte solí a pepřem. Brambory naplňte zeleninovým soté a posypte houbami.
- Na talíř a podávejteBrambory pokapejte trochou petrželového oleje a ozdobte strouhaným sýrem. Podávejte ihned.