Těsto na ryby a kuře – jedna speciální ingredience: nejlepší chuť

Recept na chutnou křupavou těstíčku s jednou velmi originální ingrediencí

K přípravě budeme potřebovat: 1 necelý šálek mouky, 2 vejce, sůl podle chuti, směs pepře podle chuti, koření na ryby (kuře) podle chuti, 1 šálek světlého piva.

Vejce, sůl a koření rozšleháme vidličkou, přidáme pivo a prosátou mouku. Mícháme do hladka, aby nevznikly hrudky.

 

Těsto na ryby a kuře – jedna speciální ingredience: nejlepší chuť

Očištěnou a omytou rybu (kuřecí filé) nakrájíme na porce, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme podle chuti. Do pánve nalijeme alespoň 1 cm oleje a zahřejeme. Rybu nebo kuře namočíme do těstíčka a smažíme do zlatova, vyjmeme na utěrku, aby se vsákla přebytečná mastnota, a podáváme!

Přejít nahoru