Máte chuť na něco sladkého a zdravého? Stačí jen tři ingredience a pár minut v troubě – a máte hotový chutný a zdravý dezert.
Hledáte zdravý dezert bez mouky? Máte štěstí! Zde se podělíme o jednoduchý recept na lahodný, bílkovinami bohatý jablečný pudink. Budete potřebovat pouze tři ingredience, které pravděpodobně již máte ve spíži.
Mluvíme o jablkách, řeckém jogurtu a vejcích – ideální kombinaci pro ty, kteří hledají bezlepkové recepty, omezují konzumaci mouky nebo zvyšují příjem bílkovin.
Podělíme se s vámi o potřebné množství ingrediencí a podrobný návod na přípravu tohoto jablečného pudinku bez mouky a cukru .
Rychlý a jednoduchý recept na jablečný pudink pouze ze 3 ingrediencí
Ingredience
- 3 jablka
- 3 vejce
- 300 g řeckého jogurtu
Způsob přípravy
- Po očištění a dezinfekci jablek je oloupejte a nakrájejte na kostky.
- Vložte jablka do kuchyňského robotu nebo mixéru, přidejte tři vejce a 300 gramů řeckého jogurtu. Smíchejte všechny ingredience do hladké hmoty.
- Nalijte směs do formy o průměru 18 cm vyložené voskovaným papírem. Poté vložte do troby a pečte při teplotě 200 °C po dobu 40–45 minut .
- Po uplynutí času se ujistěte, že pudink je pokrytý zlatohnědou kůrkou. Nechte pár minut vychladnout, poté vyndejte z formy a podávejte. A je to!
Tak rychle a snadno si doma připravíte lahodný jablečný pudink bez mouky a pouze ze tří ingrediencí. Rychlý a jednoduchý dezert, který můžete sdílet s rodinou jako svačinu nebo snídani.
Pokud se držíte veganské stravy nebo prostě dáváte přednost nahrazování vajec v dezertech, můžete každé vejce nahradit 1 lžící mletého lněného semínka nebo 1 lžící mletých chia semínek rozpuštěných ve 3 lžících horké vody. Ingredience důkladně promíchejte a nechte 10 minut odstát, poté je přidejte do receptu.