Paštáty jsou sice chutné, ale bohužel mohou být tučné. Naštěstí je kuřecí paštát se zeleninou dietnější variantou. Může ho čas od času konzumovat každý, kdo dbá na svou postavu a normální hladinu cholesterolu v krvi. Příprava této pochoutky je velmi jednoduchá.
Kuřecí paštát se zeleninou
Kuřecí paštát se zeleninou je chutná a snadno připravitelná ingredience pro ranní a večerní sendviče k snídani nebo večeři. Lze jej také použít jako samostatný doplněk nebo součást talíře s masovými plátky na všech typech akcí. Jemné a bílkovinami bohaté drůbeží maso činí tento paštát ideálním pro lidi, kteří dodržují dietu , vedou fyzicky aktivní životní styl nebo se prostě chtějí stravovat zdravě.
Kuřecí paštát se zeleninou – recept
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou,
- 25 g cibule,
- 100 g strouhanky,
- vejce,
- 50 g celeru,
- 50 g mrkve,
- 2 stroužky česneku,
- 3 lžíce nasekané petržele,
- 1/2 lžičky soli,
- 1/2 lžičky černého pepře,
- 2–3 lžíce kuřecího vývaru.
Dále:
- olej na vymazání formy.
Postup
Kuřecí prsa nakrájejte na jemno. Můžete také koupit hotové mleté kuřecí maso.
Mrkev a celer očistěte a nakrájejte na jemno, oloupanou cibuli nastrouhejte na struhadle.
V misce smíchejte všechny ingredience, včetně oloupaného česneku protlačeného lisem. Hmota by měla být pružná a vlhká, ale ne vodnatá.
Formu na pečení o rozměrech 35 x 12 cm vymastěte olejem. Vložte do ní masovou a zeleninovou směs. Pečlivě ji přitlačte po okrajích, aby se odstranily vzduchové bubliny.
Vložte paštát z kuřete a zeleniny do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 40 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne přibližně 75 stupňů Celsia.
Vyjměte paštát a nechte ho úplně vychladnout, než ho nakrájíte.
Podávejte na sendvičích nebo samostatně, například s oblíbenými omáčkami nebo majonézou. Paštiku skladujte v lednici v dobře uzavřené nádobě a spotřebujte do 3–4 dnů.