Nyní připravuji tvarohovou zapékanou tak, že je nadýchaná, šťavnatá a nerozpadá se.

Předehřejte troubu na 170 °C.

Ve velké míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, krupici, sůl a vanilkový cukr.

Nastrouhejte kůru z poloviny citronu (podle chuti).

Oddělte bílky od žloutků. Žloutky přidávám do tvarohu. Tvaroh jsem smíchala se všemi ingrediencemi ponorným mixérem.Nyní připravuji tvarohovou zapékanou tak, že je nadýchaná, šťavnatá a nerozpadá se.

Pokud nemáte mixér, můžete tvaroh protlačit přes síto nebo koupit homogenní (pastovitý), pak ho stačí smíchat se všemi ingrediencemi.

Do šťávy přidejte trochu mouky, promíchejte a smíchejte se tvarohem.

Šťávy je třeba předem propláchnout.

Hotovou směs odložte stranou, aby semolina nabobtnala. Bílky jsem postupně šlehala s cukrem.

Šlehejte, dokud nevznikne hustá pěna.

V několika fázích vmíchejte do tvarohové hmoty.

Formu na pečení o průměru 24 cm vyložím pergamenovým papírem. Stěny formy vymazala máslem a vyložila pergamenem.

Těsto vložila do formy a uhladila.

Pečte těsto při teplotě 170 °C po dobu 1 hodiny…1 hodiny 10 minut.

Těsto se zvedne asi o 2 cm, povrch se zbarví do zlatova a bude hotové.

RECEPT

Nyní připravuji tvarohovou zapékanou tak, že je nadýchaná, šťavnatá a nerozpadá se.

Tvarohová zapékaná (forma 24 cm)

  • 750 g tvarohu
  • 5 vajec C1
  • 200 g smetany
  • 8 g vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 50 g krupice
  • 150–180 g cukru
  • 50 g šťávy (podle chuti)
  • kůra z 1/2 citronu (podle chuti)

Příjemné pečení!

 

Přejít nahoru