Dušené nudle s masem a zeleninou – jeden z nejvýživnějších a nejlevnějších receptů na oběd. Můžete měnit poměry surovin, což je výhodné
Zima nikam neuteče a tento týden se v naší zemi očekávají mrazivé teploty. Proto vám chceme nabídnout jeden z nejvýživnějších, nejvydatnějších a nejlevnějších receptů na oběd: dušené nudle s masem a zeleninou.
Aby se v zimě zahřát a překonat chlad, nejlepší sytou variantou bude dušená nudle „motýl“ . Připravíte ji za půl hodiny z jednoduchých surovin, které už máte doma.
Recept na ragú s nudlemi „motýl“ umožňuje variovat ingredience, takže můžete vybrat různé druhy masa a zeleniny. Každou z nich je však nutné přidat do hrnce ve správný čas, aby se dobře propečly.
Recepty: Ingredience na přípravu ragú z cibule s nudlemi, masem a zeleninou
- 500 g plecka nebo roštěnce
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 2 zeleninové nebo masové bujóny
- Koření: mleté chilli, oregano a sladká paprika.
- 1 plechovka nakrájených rajčat na kostičky
- Horká voda
- Sůl
- 2 brambory
- 2 plátky dýně
- 300 g nudlí „motýl“
- 1 plechovka hrášku (podle chuti)
Jak připravit recept na ragú s nudlemi a cibulí
- Nejprve v hrnci osmažte nakrájené maso s trochou oleje. Přidejte papriku, cibuli a nakrájenou mrkev.
- Poté přidejte kostky bujónu a koření podle chuti. Doporučujeme použít mletý chilli, oregano, sladkou papriku a sůl. Přidejte rajčatový protlak a sklenici horké vody.
- Poté přidejte nakrájené brambory a dýni. Ragu zalijte vodou, snižte teplotu a vařte 7 minut.
- Jakmile jsou ingredience hotové, přidejte motýlkové těstoviny a zalijte dostatečným množstvím vody. Když jsou těstoviny hotové, přidejte hrášek a vše je hotové.
Nyní máte všechny ingredience a kroky pro recept na dušené těstoviny „motýl“ s masem a zeleninou. Je to vydatné, hřejivé a syté jídlo, ideální pro tak chladný den, jako je dnes.