Toto je nejlepší recept na nakládané okurky. Vyzkoušejte ho a budete tak nadšení, že ho budete připravovat každý rok. Jedna přísada může vyvolat nejistotu, ale do konzervy se vyplatí přidat.
Čas na nakládané okurky
Za pár týdnů se objeví místní okurky. Pak začne sezóna zavařování na zimu. Největší oblibě se těší především nakládané okurky, což není divu, protože nakládané okurky obsahují mnoho cenného vitamínu C. Ačkoli má každý svůj osvědčený recept na přípravu okurek, doporučujeme vyzkoušet úplně jiný způsob.
Je to stejně jednoduché, ale příprava je úplně jiná. Okurky mají také jinou chuť, protože do marinády se přidává koření, které jim dodává trochu pikantnosti. Kvůli této chuti stojí za to risknout a připravit si několik sklenic na zimu.
Okurky s náplní
K přípravě nakládaných okurek nepotřebujete mnoho surovin. Kromě zeleniny budete potřebovat ingredience na marinádu. Patří mezi ně jak klasické přísady, jako je křen a kopr, tak i neobvyklé, například kari. Specifický doplněk, který zaručuje jedinečnou chuť. Více o ostatních ingrediencích a jejich poměrech se dozvíte v seznamu níže.
Ingredience
4 kg okurek
kořen křenu
kopr
2 stroužky česneku (na každou sklenici)
½ čajové lžičky kari (na každou sklenici)
½ čajové lžičky soli (na každou sklenici)
voda
Recept na nakládané okurky s kari
Začněte přípravou důkladným umytím okurek. Poté je vložte do misky se studenou vodou a nechte namočené. Přesuňte je do sterilizovaných sklenic. Přidejte stroužky česneku, sůl a kari. Přidejte kousek křenu a kopru.
Ingredience zalijte studenou vodou. Sklenice pevně uzavřete a důkladně protřepejte. Konzervy skladujte v chladném, tmavém místě. Po pěti dnech budou okurky nakládané a připravené k konzumaci.