Nakrájejte cukety na plátky a polijte je touto směsí. Můžu to jíst bez přestání.

Jídla z cukety jsou nejen chutná, ale také velmi zdravá. Existuje mnoho nápadů, jak tuto zeleninu využít v kuchyni. Od předkrmů až po večeře. Seznamte se s receptem na lahodné jídlo na pánvi, které vás ohromí a nebudete se ho moci nabažit.

Proč jíst cukety?

Je již dlouho známo, že cuketa má velmi pozitivní vliv na zdraví, je zdrojem skvělých chutí a jídla, která z ní lze připravit, potěší svou kreativitou a samozřejmě chutí. Je však také dobré vědět o zdraví prospěšných vlastnostech cukety.

Nejdůležitější je, že má nízký obsah kalorií. Ve 100 g cukety je pouze 17 kcal, takže pokud držíte dietu na hubnutí a chcete dosáhnout ideální postavy, cukety byste měli zařadit do svého denního jídelníčku. Kromě toho obsahuje vitamíny C, A, K a B. Je také zdrojem vlákniny a bílkovin .

Nakrájejte cukety na plátky a polijte je touto směsí. Můžu to jíst bez přestání.

Z cukety lze připravit mnoho chutných pokrmů . Můžete připravit plněné cukety, palačinky nebo karbanátky. Pokud vám došly nápady a hledáte novou inspiraci, určitě vyzkoušejte tento recept.

Chutná omeleta s cuketou

Tato omeleta je ideální jak k snídani, tak k večeři . K přípravě budeme potřebovat následující ingredience.

Ingredience:

3 vejce

2 cukety

150 ml mléka

150 g mozzarelly

1 cibule

1 mrkev

2 stroužky česneku

1 paprika

2 rajčata

sůl

pepř

provensálské bylinky

3 lžíce zakysané smetany

1 lžička hořčice

1 čerstvý okurka

kopr

Nakrájejte cukety na plátky a polijte je touto směsí. Můžu to jíst bez přestání.

Jak připravit chutnou omeletu?

Tato omeleta je ideální pro ranní nebo večerní jídlo .

Nejprve cuketu umyjte, nakrájejte na kostky, vložte do misky a přidejte špetku soli. Na rozpáleném oleji osmažte nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Mezitím nakrájejte mrkev, papriku a rajčata na kostky a česnek nadrobno. Vložte všechny ingredience do pánve. Nejprve mrkev, pak česnek, papriku a nakonec rajčata. Smažte vše několik minut a občas promíchejte.

Z cukety pečlivě vymačkejte šťávu a také ji přidejte do pánve. Opékejte znovu několik minut a občas promíchejte. Zeleninu dochuťte solí, pepřem a provensálskými bylinkami.

Rozšlehejte vejce v misce, smíchejte s mlékem a touto směsí zalijte zeleninu na pánvi. Na několik míst přidejte plátky rajčat. Posypte zelenou cibulkou a nastrouhaným sýrem mozzarella. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 30 minut.

Mezitím připravíme omáčku. Do misky dáme smetanu, lžíci hořčice, nasekaný kopr a jemně nastrouhanou okurku. Vše důkladně promícháme.

Takto připravenou omeletu podáváme s omáčkou.

Přejít nahoru