Lze je jíst s tvarohem nebo bez něj.
Potřebné suroviny:
- 4 čerstvá vejce
- 1 kelímek (400 g) jogurtu
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1-2 lžíce másla
- Sůl a červená paprika podle chuti.
- Asi 100 g tvarohu (podle chuti)
Postup přípravy:
V hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli a octa (1-2 lžíce). Když voda začne vřít, snižte teplotu, aby voda nevařila příliš. Vejce rozklepněte po jednom do malé misky a opatrně je vložte do vody. Vařte 2–3 minuty, dokud bílky neztuhnou a žloutky zůstanou tekuté. Vejce vyjměte slotted lžící a vodu slijte.
V misce smíchejte jogurt s prolisovaným česnekem a špetkou soli.
V malém hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje. Když se směs zahřeje, sundejte ji z ohně a přidejte červenou papriku. Rychle promíchejte, dávejte pozor, aby se nepřipálilo.
Nalijte mléčnou omáčku do širokého talíře. Na vrch položte vejce pošírovaná. Polijte olejem s červenou paprikou. Podle chuti posypte sýrem.