Každý z nás má pravděpodobně chvíle, kdy nevíme, co uvařit k večeři, protože nám došly nápady a vařit pořád dokola to samé není možné. Tohle musíte vyzkoušet.
Zapečená večeře
Oběd je jídlo, které jíme nejčastěji v druhé polovině dne a obsahuje největší množství jídla ze všech jídel, která můžeme během dne sníst. Bohužel se často spojuje s dlouhou dobou přípravy, i když samotné jídlo se vaří jen několik minut.
Tato zapékaná jídla se skvěle hodí nejen k obědu, ale i k večeři. Především proto, že jsou chutná, ale také proto, že je lze kombinovat s mnoha ingrediencemi, mají širokou škálu chutí a jsou snadná na přípravu. Máme zapékaná jídla z brambor, těstovin a zeleniny. Všechna jsou bezpochyby chutná.
Farmářská zapékaná s vejcem je nejen chutná, ale také velmi sytá a její příprava je až směšně jednoduchá. Podívejte se, jak na to.
Nápad na rychlou večeři
Tento recept na farmářskou zapékanou je skvělou volbou pro sobotní večeři . K přípravě budeme potřebovat následující ingredience.
Ingredience
1 klobása, například Podwawelska
1 velká cibule
8 středně velkých brambor
4 vejce
150 g žlutého sýra
Omáčka
1 sklenice vody
5 lžic smetany 18
2 lžíce mouky bez vrchu
sůl
Jak připravit chutnou farmářskou zapékanou?
Nejprve brambory oloupejte, umyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Poté je uvařte v osolené vodě do poloměkka. Mezitím nakrájejte cibuli na proužky a klobásu na tenké proužky, stejně jako brambory. Na rozpálené pánvi s olejem osmažte cibuli a po dvou minutách přidejte klobásu a smažte vše po dobu 5 minut .
Začneme omáčkou. Do misky nalijte sklenici vody, přidejte smetanu a mouku . Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.
Tepelně odolnou formu vymastěte tukem. Na dno položte předem uvařené brambory. Další vrstvu tvoří smažená cibule a klobása. Vše posypeme strouhaným žlutým sýrem a polijeme omáčkou . Formu můžeme lehce zatřepat, aby omáčka prosákla všemi ingrediencemi pokrmu. Nakonec na povrchu zapékané misky uděláme čtyři prohlubně a do nich opatrně rozklepneme vejce.
Zapečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 25 minut . Vejce by měla být dobře ztuhlá. Po upečení posypte pokrm nasekanou petrželkou.
Tato farmářská zapékaná je ideální pro rodinnou večeři.