Chřest je povinnou součástí jarního jídelníčku. Tato zelená polévka je pravděpodobně nejlepším způsobem, jak využít tuto sezónní surovinu. Podávejte tuto polévku k večeři. Chuť a potěšení pro celou rodinu zaručeno. Moje rodina ji miluje!
Zelená polévka, nebo jaro na stole
Sezónní kuchyně je jednou z nejlepších a představuje odklon od toho, co je známé a obecně přijímané. Na jaře a v létě tradiční jídla ustupují do pozadí a nahrazují je pokrmy připravené z ingrediencí, které jsou k dispozici pouze po omezenou dobu. Jednou z nich je chřest, jehož sezóna končí v červnu.
Proto si pospěšte a připravte zelenou polévku, která svou barvou a chutí vděčí právě chřestu. Jídlo je tak chutné, že mu prostě nelze odolat a vaše chuťové pohárky si ho budou dlouho pamatovat. Níže se podělíme o recept, ve kterém vám ukážeme, jak snadno připravit krémovou polévku z chřestu.
Jak připravit krémovou polévku z chřestu?
Krémová polévka se skládá hlavně ze zeleniny. Kromě chřestu budete potřebovat brambory, cibuli a česnek. Chuť doplňují koření a smetana a sýr camembert zajišťují potřebnou hustotu. Polévka bude dokonalá, pokud dodržíte níže uvedené poměry ingrediencí.
Ingredience
2 svazky chřestu
4 lžíce oleje
1 cibule
2 brambory
2 stroužky česneku
1,5 l vývaru
špetka muškátového oříšku
100 ml smetany 36
100 g čerstvé bazalky
100 g sýra Camembert
pepř
sůl
Recept na polévku z chřestu
Chřest důkladně umyjte a osušte. Odřízněte tvrdé konce a stonky nakrájejte na menší kousky. Rozpusťte olej v hrnci. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky. Přesuňte do hrnce a zalijte glazurou. Přidejte nasekané stroužky česneku a promíchejte ingredience. Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na kostky. Vložte do hrnce a smažte 5 minut.
Po uplynutí uvedené doby přidejte chřest. Dochuťte muškátovým oříškem, pepřem a solí. Promíchejte. Nalijte vývar a přiveďte polévku k varu.
Po chvíli přidejte do polévky smetanu, lístky bazalky a camemberr. Polévku rozmixujte mixérem. Podle potřeby dochuťte, promíchejte a podávejte k večeři.