Nápad na večeři
Vymyslet večeři pro celou rodinu je někdy těžší než připravit crème brûlée, a to je tento francouzský dezert považován za jeden z nejtěžších. Naštěstí při vaření pro své blízké můžete využít osvědčené recepty. Navíc žijeme v době, kdy se lidé o dobré věci dělí na internetu.
To udělala autorka receptu na papriky plněné mletým masem, která se o své zkušenosti dělí na kanálu YouTube. Je třeba uznat, že její recept stojí za pozornost a, co je nejdůležitější, má božskou chuť. Připravte si toto jídlo na víkendovou večeři a uvidíte, že vaši blízcí budou nadšení.
Papriky a náplň
Hlavní ingredience jsou papriky a mleté maso. Z této kombinace vznikne vynikající jídlo, pokud použijete i další ingredience. Všechny jsme je uvedli níže. Dodržte uvedené poměry a večeře se vám povede na jedničku.
Ingredience:
800 g mletého masa
200 g rýže
8 červených paprik
2 cibule
1 plechovka nakrájených rajčat
4 stroužky česneku
1 kulička mozzarelly
5 lžic oleje
1 lžička soli
1 lžička mleté sladké papriky
pepř
500 ml rajčatového protlaku
½ sklenice vody
Recept na plněné papriky
Do misky dejte rýži uvařenou podle návodu na obalu. Přidejte nakrájenou a na pánvi osmaženou cibuli a mleté maso. Dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a prolisovaným česnekem. Přidejte rajčata a promíchejte ingredience, dokud nevznikne homogenní náplň.
Papriky důkladně umyjte, osušte a odřízněte vršky . Vyjměte z paprik dužinu a naplňte je masem a rýží. Papriky přikryjte vršky, které jste předtím odřízli, a vložte je do hrnce.
V konvici nebo misce smíchejte rajčatové pyré s vodou . Omáčku dochuťte pepřem, promíchejte a polijte papriky. Zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni po dobu jedné hodiny. Když zelenina změkne a náplň se uvaří, pod každou papriku vložte plátek mozzarelly. Hotové jídlo podávejte k večeři.