Žádný citron ani ocet: tajemství šéfkuchaře, jak zabránit smaženým vejcím, aby se během pečení roztekla

Vejce jsou jedním z nejklasičtějších pokrmů k snídani. Skuteční nadšenci se však nezdráhají jíst je i k obědu nebo večeři v kombinaci s jinými pokrmy. Známý šéfkuchař se proto rozhodl ukázat, jak je peče, aniž by došlo k prasknutí žloutku.

Šéfkuchař se podělí o tipy na přípravu vajec

Příprava volských ok vyžaduje zkušenosti a dovednosti. Bez nich riskujeme, že žloutek, který tak milujeme, praskne. Právě tato syrová část je však skutečnou delikatesou tohoto jídla. Proto mnoho z nás hledá způsob, jak je upéct bez chyb.

Šéfkuchař, známý svými rozmanitými kulinářskými triky, se podělí o způsoby dokonalého smažení vajec . Jak sám tvrdí, tento recept lze připravit bez problémů! A k tomu nemusíte být profesionální kuchař. Stačí znát správné postupy.

Žádný citron ani ocet: tajemství šéfkuchaře, jak zabránit smaženým vejcím, aby se během pečení roztekla

Zejména doporučuje věnovat pozornost některým drobným detailům při smažení. Právě to zaručí, že vaše příprava bude úspěšná v co nejkratším čase. Pokud se budete řídit těmito doporučeními, máte zaručena perfektně upečená vejce!

Nejdůležitější pro úspěšný recept

Ingredience a příslušenství, které používáme, zaručují úspěch míchaných vajec. Výběr pánve je rozhodující. Musí mít nepřilnavý povrch, aby se ingredience během smažení nepřichytily k pánvi. Nezapomeňte také pečlivě vyčistit plech, aby se na něj nelepily zbytky jídla.

Také si vyberte vejce dobré kvality . Pokud je datum spotřeby těchto potravin již prošlé, může to ovlivnit výsledek vašeho receptu. Proto doporučujeme používat čerstvé ingredience, abyste si mohli vychutnat zdravé a chutné jídlo.

Totéž platí pro olej, který používáte k smažení vajec. Je lepší použít olej, který ještě nebyl použit k jinému vaření. Tak si můžete být jisti, že bílá část ingredience se nepřichytí k pánvi a žloutek nepraskne.

Tip na přípravu vajec

Žádný citron ani ocet: tajemství šéfkuchaře, jak zabránit smaženým vejcím, aby se během pečení roztekla

Teplo je hlavním nepřítelem úspěšně uvařeného vejce. Aby žloutek při smažení nepraskal, šéfkuchař doporučuje přidat do oleje trochu soli, která pomůže udržet rovnoměrnou teplotu.

K tomuto triku můžete také použít mouku . Stačí posypat pánev malým množstvím tohoto bílého prášku, než do ní vložíte vejce. Tím se pánev nepřehřeje a vejce se smaží rovnoměrně. Za chvilku budete mít jídlo, které vám bude chutnat!

Přejít nahoru