Vejce jsou jedním z nejklasičtějších pokrmů k snídani. Skuteční nadšenci se však nezdráhají jíst je i k obědu nebo večeři v kombinaci s jinými pokrmy. Známý šéfkuchař se proto rozhodl ukázat, jak je peče, aniž by došlo k prasknutí žloutku.
Šéfkuchař se podělí o tipy na přípravu vajec
Příprava volských ok vyžaduje zkušenosti a dovednosti. Bez nich riskujeme, že žloutek, který tak milujeme, praskne. Právě tato syrová část je však skutečnou delikatesou tohoto jídla. Proto mnoho z nás hledá způsob, jak je upéct bez chyb.
Šéfkuchař, známý svými rozmanitými kulinářskými triky, se podělí o způsoby dokonalého smažení vajec . Jak sám tvrdí, tento recept lze připravit bez problémů! A k tomu nemusíte být profesionální kuchař. Stačí znát správné postupy.
Zejména doporučuje věnovat pozornost některým drobným detailům při smažení. Právě to zaručí, že vaše příprava bude úspěšná v co nejkratším čase. Pokud se budete řídit těmito doporučeními, máte zaručena perfektně upečená vejce!
Nejdůležitější pro úspěšný recept
Ingredience a příslušenství, které používáme, zaručují úspěch míchaných vajec. Výběr pánve je rozhodující. Musí mít nepřilnavý povrch, aby se ingredience během smažení nepřichytily k pánvi. Nezapomeňte také pečlivě vyčistit plech, aby se na něj nelepily zbytky jídla.
Také si vyberte vejce dobré kvality . Pokud je datum spotřeby těchto potravin již prošlé, může to ovlivnit výsledek vašeho receptu. Proto doporučujeme používat čerstvé ingredience, abyste si mohli vychutnat zdravé a chutné jídlo.
Totéž platí pro olej, který používáte k smažení vajec. Je lepší použít olej, který ještě nebyl použit k jinému vaření. Tak si můžete být jisti, že bílá část ingredience se nepřichytí k pánvi a žloutek nepraskne.
Tip na přípravu vajec
Teplo je hlavním nepřítelem úspěšně uvařeného vejce. Aby žloutek při smažení nepraskal, šéfkuchař doporučuje přidat do oleje trochu soli, která pomůže udržet rovnoměrnou teplotu.
K tomuto triku můžete také použít mouku . Stačí posypat pánev malým množstvím tohoto bílého prášku, než do ní vložíte vejce. Tím se pánev nepřehřeje a vejce se smaží rovnoměrně. Za chvilku budete mít jídlo, které vám bude chutnat!