Stačí jen dvě ingredience, abyste připravili předkrm, který bude chutnat všem. Sezóna je v plném proudu.

Zde je skvělý a pravděpodobně nejjednodušší způsob přípravy chřestu. Stačí pár pohybů a několik minut v troubě – a promění se v lahodný předkrm.

Sezóna chřestu

Chřest nikdy nebude tak chutný a levný jako na jaře . Tak si pospěšme a zamilujme si tuto sezónní delikatesu. Zvláště v podobě této předkrmu.

Chřest lze použít mimo jiné k přípravě skvělých rolád, do kterých se zabalí zelenina, například naklepaná kuřecí prsa . Můžete však připravit i rychlejší předkrm .

Stačí jen dvě ingredience, abyste připravili předkrm, který bude chutnat všem. Sezóna je v plném proudu.

Vařím ho v hrnci a rozlévám do sklenic. Tato omáčka v mém domě bezkonkurenčně vládne.

Cesta k takzvanému finger food, neboli předkrmu, který se jí rukama. Kupujeme velkou, šťavnatou chřest, který se dá jíst samostatně. Malé, křehké kousky svážeme do svazků po několika kusech podle libosti.

Ingredience

1 svazek chřestu

Plátky uzeného slaniny

Chřestová předkrm

Stačí jen dvě ingredience, abyste připravili předkrm, který bude chutnat všem. Sezóna je v plném proudu.

Krok 1 . Odlomte dřevnaté konce chřestu.

Krok 2 . Každý velký chřest (nebo několik malých) obalte plátkem slaniny.

Krok 3 . Položte chřest na plech vyložený pečícím papírem.

Krok 4 . Pečte chřest do zlatohnědé barvy, asi 20 minut při teplotě 200 stupňů.

Přejít nahoru